20.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η πρώτη έκδοση του API ανίχνευσης επαφών της Apple/Google θα είναι διαθέσιμο στις 28 Απριλίου

    Ο Tim Cook μίλησε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Thierry Breton πρόσφατα σχετικά με την επερχόμενο πλαίσιο ανίχνευσης επαφών που η Apple και η Google δουλεύουν από κοινού. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν πως το νέο API αυτό θα επιτρέπει σε συσκευές να προωθούν ειδοποίησεις όταν κάποια άλλη συσκευή ενός χρήστη έχει την αναφορά πως αυτός είναι θετικός στον COVID-19. Η τεχνολογία βασίζεται στο Bluetooth πρωτόκολλο και δεν κοινοποιούνται ιδιωτικά δεδομένα των χρηστών.

    Πάρα αυτά κάποιες κυβερνήσεις θέλουν δεδομένα όπως η τοποθεσία του χρήση και τα στοιχεία του. Ο Breton ανέφερε πως οι εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να δώσουν λύσεις σε αυτό το θέμα χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα.

    Ο Cook επίσης φαίνεται να έχει ανακοινώσει μια νέα ημερομηνία για την διάθεση αυτού του API και η οποία η 28 Απριλίου.

    Αρχικά αυτό το πλαίσιο ανίχνευσης επαφών θα έρθει ως μια αναβάθμιση των Google Play υπηρεσιών στο Android και ως μια iOS αναβάθμιση για τις Apple συσκευές. Η Apple έχει αναφέρει πως θέλει να κάνει την τεχνολογία αυτή διαθέσιμη σε όσους περισσότερους χρήστες μπορεί ή τουλάχιστον κάθε Apple συσκευή να έχει την υποδομή για αυτή. Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία θα δώσει αναβαθμίσεις τόσο για την iOS 13 όσο και για την iOS 12.

    Η επιλογή ενεργοποίησης αυτού του νέου χαρακτηριστικού θα ανήκει στον χρήστη. Το λογισμικό θα ειδοποιεί τους χρήστες αν θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την εφαρμογή ανίχνευσης επαφών. Οι χρήστες επίσης θα πρέπει να κατεβάσουν και την αντίστοιχη εφαρμογή υγείας από την χώρα τους. Η Apple δεν θα επιτρέπει οποιαδήποτε App Store εφαρμογή να χρησιμοποιεί αυτό το API πιέζοντας έτσι για την χρήση μόνο μιας εφαρμογή που έχει κυβερνητική έγκριση ανά χώρα.

    Στους επόμενους μήνες η Apple και η Google θα φέρουν αυτό το API ή μέρος αυτού απευθείας στον πυρήνα του λογισμικού. Αυτό θα σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται να γίνει λήψη κάποιας εφαρμογή.

    Τέλος να υπενθυμίσουμε πως χώρες όπως η Γαλλία θέλουν από την Apple να μειώσει τους περιορισμούς του iOS και έτσι να υπάρχει πιο μεγάλη πρόσβαση στο hardware των συσκευών όπως στο Bluetooth.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles