19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε επίσημη έρευνα για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού για τα Apple Pay και App Store

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε μια επίσημη έρευνα για πιθανές πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού της Apple για την υπηρεσία Apple Pay αλλά και για το App Store.

    Στο δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε διαβάζουμε:

    “Η Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε μια επίσημη έρευνα για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού έτσι ώστε να διαπιστώσει αν οι πρακτικές της Apple για το Apple Pay παραβιάζει την νομοθεσία περί ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.”

    Η VP Margrethe Vestager ανέφερε πως ” φαίνεται πως η Apple οριοθετεί κανόνες και οδηγίες για το πως το Apple Pay θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους εμπόρους και τα websites. Επίσης έχει την χρήστη του tap και ανακατεύθυνσης στα iPhones για την υπηρεσία αυτή. Είναι σημαντικό πως αυτά τα μέτρα της Apple δεν αποτρέπουν τους καταναλωτές από τα θετικά του φέρνουν οι νέες τεχνολογίες πληρωμών και από τρίτους έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή επιλογή, η ποιοτικότερη και η πιο ασφαλής για τους ίδιους τους καταναλωτές.”

    Τα νέα αυτά έρχονται μετά από μια πρώιμη έρευνα στην υπηρεσία της Apple που ανέδειξε μια ανησυχία για τους κανόνες χρήστης του Apple Pay που ορίζει η εταιρεία μιας και αυτοί μπορεί να επηρεάζουν τον ανταγωνισμό και μειώνουν τις δυνατές επιλογές αλλά και την καινοτομία. Επίσης έγινε η παρατήρηση πως η Apple Pay υπηρεσία είναι η μόνη NFC υπηρεσία πληρωμών προ εγκατεστημένη στο iOS για online πληρωμές.

    Η Η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης στο ίδιο δελτίο τύπου ανακοίνωσε και μια παρόμοια έρευνα και για το App Store.

    “Η Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε μια νέα έρευνα για τον αθέμιτο ανταγωνισμό με σκοπό να εξακριβωθεί αν οι κανόνες που ορίζει η Apple στους προγραμματιστές της και στην διανομή των εφαρμογών τους στο App Store παραβιάζουν τους κανόνες ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας”

    Πιο συγκεκριμένα η έρευνα αυτή θα εστιάσει στο σύστημα IAP πληρωμών της Apple καθώς και στο 30% που λαμβάνει η ίδια από κάθε πώληση.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.