14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η δημοτικότητα του iOS 8 προβληματίζει

    ios8-iphone6-640x426

    Η Apple αρέσκεται τα τελευταία χρόνια να αναφέρει το πόσο γρήγορα οι χρήστες των συσκευών της αναβαθμίζουν στις εκδόσεις των νέων λογισμικών της. Στην περίπτωση του iOS 8 έχουμε όμως μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Τα δεδομένα που δημοσιοποίησε η ίδια η εταιρεία δείχνουν πως μόλις το 1% των iOS χρηστών αναβαθμίσανε στο iOS 8 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

    Αυτό σημαίνει πως αυτή την στιγμή το 47% των χρηστών έχουν περασμένο στην συσκευή τους το iOS 8 σε αντίθεση με το 46% των χρηστών που δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε κάποια αναβάθμιση.

    Screen-Shot-2014-10-06-at-11.06.55-PM

    Η Apple εδώ έχει μερίδιο ευθύνης μιας και από την στιγμή της κυκλοφορίας του το νέο λογισμικό είχε αρκετά bugs. H πρώτη έκδοση κύλησε ομαλά παρά το γεγονός πως για την εγκατάσταση της χρειαζόντουσαν 5GB ελευθέρου αποθηκευτικού χώρου. Αυτό σήμαινε πως πολλοί χρήστες δεν είχαν τον απαραίτητο χώρο για να κάνουν την αναβάθμιση.

    Επίσης οι εφαρμογές για το HealthKit δεν ήταν αρχικά διαθέσιμες και όταν η Apple τις έκανε με την κυκλοφορία του iOS 8.0.1,  είχαμε μια από τις χειρότερες αναβαθμίσεις του λογισμικού. Πολλές συσκευές παρουσιάσαν πρόβλημα τόσο με το Touch ID όσο και με την σύνδεση με τον ίδιο τον πάροχο. Η εταιρεία σύντομα διόρθωσε τα νέα σφάλματα και έδωσε στην κυκλοφορία την 8.0.2 αλλά ήδη προβλημάτισε η προηγούμενη αποτυχία πολλούς χρήστες.

    Αν σε όλα τα παραπάνω αναλογιστούμε άλλα παράπονα επιδόσεων ειδικά σε παλαιότερες συσκευές, προβλήματα του Bluetooth σε αυτοκίνητα αλλά και το iCloud Drive bug τότε δεν αποτελούν έκπληξη οι παραπάνω αριθμοί ενσωμάτωσης του iOS 8 στις συσκευές των χρηστών.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles