19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Γαλλία δουλεύει πάνω σε ένα νέο φορολογικό σύστημα για Google, Apple, Facebook και Amazon

    Η Γαλλία συνεχίζει με τα πλάνα της για την δημιουργία του λεγόμενου GAFA φόρου. Σύμφωνα με αυτόν εταιρείες τεχνολογίας με κέρδη παγκοσμίως μεγαλύτερα των €750 εκατομμυρίων θα πρέπει να καταβάλουν ένα 3% αυτών. Ο φόρος έχει πάρει την ονομασία του από τις 4 εταιρείες που στοχεύει αρχικά και που είναι οι: Google, Apple, Facebook, και Amazon.

    Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες αυτή την στιγμή είναι σε συνομιλίες για να κάνουν κάτι αντίστοιχο και αυτός ο φόρος να ισχύσει σε όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί μια τελικά συμφωνία.

    Ο στόχος του GAFA φόρου είναι να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι τεχνολογικοί γίγαντες πληρώνουν τους σωστούς φόρους στην Ευρώπη. Η Apple και άλλες εταιρείες έχουν κατηγορηθεί πως εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούν παράθυρα στην νομοθεσία της κάθε χώρας έτσι ώστε να αποφύγουν την φορολόγηση των κερδών τους.

    Η Γαλλία θέλει η GAFA φορολόγηση να εισαχθεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης.

    Και ενώ οι άλλες χώρες δεν έχουν έρθει ακόμη σε συμφωνία για κάτι τέτοιο η Γαλλία αποφάσισε να μην περιμένει και ήδη ξεκινήσει να δουλεύει στην νομοθετική αυτή προσθήκη για αυτή την φορολογία.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles