17.4 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Μια ματιά στην εμμονή στην λεπτομέρεια της Apple για την πρώτη της φυσική κάρτα συναλλαγών

    Αν και ο χρήστης της επερχόμενης Apple Card σε ψηφιακή μορφή και μέσω Apple Pay θα έχει περισσότερες επιβραβεύσεις σε κάθε αγορά, είναι η φυσική έκδοση αυτής της κάρτας που φαίνεται πως έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών.

    Ο σχεδιαστής Arun Venkatesan έριξε μια προσεκτική ματιά σε αυτή την επερχόμενη κάρτα και δηλώνει εντυπωσιασμένος με την εμμονή της Apple στην λεπτομέρεια και εδώ.

    Η εμμονή αυτή ξεκινάει με την επιλογή του μετάλλου που θα χρησιμοποιηθεί. Υπάρχουν και άλλες μεταλλικές κάρτες στην αγορά αλλά όχι όλα τα μέταλλα και οι τεχνικές κατασκευής είναι ίδιες.

    “Οι πιο συνηθισμένες κάρτες με “μέταλλο” είναι ένα σφραγισμένο ουσιαστικά κομμάτι μέταλλο ή ένα ελαφρύ κομμάτι μεταλλικού φύλου ανάμεσα σε δύο κομμάτια πλαστικού στα οποία πάνω εφαρμόζονται το EMV chip, οι αριθμοί και οι επισημάνσεις. Έχω παρατηρήσει πως αυτές οι κάρτες μετά από λίγο καιρό και με την χρήση που τις κάνουν οι καταναλωτές  αλλοιώνονται και ξεφτίζουν. Μια unibody κάρτα δεν θα είχε ένα τέτοιο πρόβλημα.

    Στο βίντεο η Apple ίσως μας δείχνει μια κάρτα από μια μονάδα και μόνο τιτανίου. Το άνοιγμα για το EMV chip γίνεται με ειδικό μηχάνημα και το ίδιο το chip θα προστεθεί σε δεύτερο χρόνο.

    Αυτή είναι μια απλοποιημένη μορφή κατασκευής unibody συσκευών που η Apple ξεκίνησε να χρησιμοποιεί με το πρώτο MacBook Air και το 2ης γενιάς MacBook Pro πίσω το 2008.”

    Μπορεί λοιπόν τα promotional βίντεο της Apple να έχουν βασικά στοιχεία marketing και να μην μεταφέρουν όλη την εικόνα με μεγάλη ακρίβεια αλλά η εταιρεία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί unibody τεχνικές και έτσι είναι πολύ πιθανό να εφαρμόσει μια τέτοια και στην φυσική της κάρτα.

    Εν συνεχεία έχουμε το λογότυπο της Apple.

    “Στο βίντεο το σχεδιάγραμμα του λογότυπου της Apple από το εμπρόσθιο κομμάτι της κάρτας έχει χαραχθεί με laser. Η επιφάνεια της κάρτας σίγουρα έχει σκιάσεις με τέτοιο τρόπο που θα πιάνουν και θα αντανακλούν το φυσικό φως καθώς ο χρήστης θα γυρνάει την κάρτα”

    Φυσικά η εμμονή της Apple για την λεπτομέρειες έχει μεταφερθεί και στις ενώσεις του ίδιου του chip της κάρτας που είναι κεντραρισμένες με τεράστια ακρίβεια έχοντας ως βάση τον ορθογώνιο σχηματισμό αυτής.

    Πρόσφατη έρευνα – και αυτό είναι σίγουρο ειρωνικό – έδειξε πως η φυσική μορφή της Apple Card με τον τρόπο που θα την δημιουργήσει η Apple θα βοηθήσει κατά πολύ στην υιοθέτηση του Apple Pay ως τρόπου πληρωμής.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles