14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple θα μπορεί να σχεδιάσει A-series επεξεργαστές στα 5nm μιας και η TSMC πέτυχε ακόμη ένα ορόσημο

    Όλα δείχνουν πως ο προμηθευτής chips της Apple TSMC είναι πολύ κοντά στο να μπορέσει να παράγει A series επεξεργαστές με αρχιτεκτονική στα 5nm για τα 2020 iPhones.

    Είχαμε ακούσει εδώ και καιρό πως η TSMC ετοιμαζόταν για να πετύχει αυτό τον στόχο και μια νέα αναφορά σήμερα τονίζει πως η εταιρεία κατάφερε αυτό το ορόσημο στην αρχιτεκτονική των mobile επεξεργαστών.

    Το Digitimes λοιπόν αναφέρει πως η σχεδιαστική υποδομή έχει ολοκληρωθεί επιτρέποντας σε πελάτες όπως η Apple να ξεκινήσουν να δουλεύουν στα σχέδια των επεξεργαστών τους με αρχιτεκτονική στα 5nm.

    Αυτή η αρχιτεκτονική αναμένεται να παραδώσει σημαντικές βελτιώσεις σε ταχύτητα και κατανάλωση ενέργειας στους μελλοντικούς επεξεργαστές.

    Η TSMC εδώ και καιρό αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή A series επεξεργαστών της Apple χάρη στις καινοτομίες που φέρνει στην αρχιτεκτονική τους και που έχουν αφήσει την Samsung αρκετά πίσω στον τομέα αυτό.

    Η εταιρεία μάλιστα δεν σταματάει στα 5nm μιας και ήδη έχει αναφέρει πως στοχεύει στην παραγωγή επεξεργαστών 3nm το 2022.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles