15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η απάντηση του Craig Federighi στα επικριτικά σχόλια της Google για την ιδιωτικότητα που προσφέρει η Apple

    O Craig Federighi, από την θέση του senior vice president στο software engineering της Apple, πρόσφατα έδωσε την δική του απάντηση σε όσα καταλόγισε στην Apple o Google CEO Sundar Pichai με θέμα την ιδιωτικότητα των χρηστών.

    Να υπενθυμίσουμε πως ο ισχυρός άντρας της Google σε πρόσφατη συνέντευξη του στην New York Times είχε δείξει την Apple λέγοντας πως κάποιοι τεχνολογικοί γίγαντες πουλάνε την ιδιωτικότητα των χρηστών ως ένα αγαθό πολυτελείας.

    Ο προσωπικά αγαπητός μας Craig δεν το άφησε ασχολίαστο και έτσι έδωσε την δική του απάντηση σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Independent.

    “Δεν πρόκειται να ενστερνιστώ σχόλια περί πολυτέλειας σε καμία περίπτωση….” 

    Ο Federighi χωρίς να κατονομάσει έδειξε με την σειρά του εταιρείες όπως η Facebook και η Google που όπως ο ίδιος πιστεύει “κάνουν πολύ θετική μουρμούρα για το ότι ενδιαφέρονται για την ιδιωτικότητα των χρηστών”. Ο ίδιος αναφέρει πως είναι καλό μεν να ακούει όλο και περισσότερες εταιρείες να μιλούν για την ιδιωτικότητα αλλά το θέμα είναι ιδιαίτερο σοβαρό και πρέπει να αξιολογηθεί σε βάθος και όχι μέσω κάποιων δελτίων τύπου. Για να καταλάβει καλύτερα κάποιος την θέση μιας εταιρείας πάνω σε αυτό το θέμα σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να ανατρέξει στην κουλτούρα αυτής της εταιρείας στις αξίες της και το μοντέλο εργασίας της.

    Για την Apple ο ίδιος ανέφερε:

    “Μπορώ να σου πω πως οι ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα των χρηστών μας είναι στην αρχή κάθε διαδικασίας μας και όχι στο τέλος. Όταν συζητούμε για ένα προϊόν, μέσα στις πρώτες ερωτήσεις που κάνουν είναι το πως θα διαχειριστούμε τα δεδομένα του χρήστη. Δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον το να μάθουμε τους καταναλωτές μας ως εταιρείας, δεν θέλουμε να μάθουμε για σένα και πιστεύουμε πως η συσκευή θα πρέπει να δέχεται μια προσωπική παραμετροποίηση από τον χρήστη. Ο χρήστης έχει τον έλεγχο και δεν έχει να κάνει με το τι θα μάθει η Apple για τον χρήστη. Ηθικά επίσης δεν έχουμε κάποια επιθυμία για κάτι τέτοιο. Αυτό το γεγονός είναι μια βασική ειδοποιός διαφορά που έχουμε από άλλες εταιρείες που είναι στον ίδιο χώρο με εμάς”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles