20.9 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Επίθεση του Tim Cook για το κρυπτονόμισμα της Facebook

    Με το PayPal να ετοιμάζεται να ανακοινώσει πως θα σταματήσει να υποστηρίζει το κρυπτονόμισμα Libra, ο CEO της Apple Tim Cook πήρε θέση για αυτό το εγχείρημα της Facebook χαρακτηρίζοντας το ως λαθραία πηγή εξουσίας!!

    “Όχι. Πιστεύω ότι το νόμισμα πρέπει να παραμείνει στα χέρια των χωρών. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ιδέα μιας ιδιωτικής ομάδας να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό νόμισμα. Μία ιδιωτική εταιρεία δεν θα πρέπει να προσπαθεί να κερδίσει δύναμη με αυτόν τον τρόπο.”

    Μαζί τον Cook τάσσεται και ο γνωστός επιχειρηματίας Mark Cuban που τόνισε πως το νόμισμα του Facebook είναι “επικίνδυνο” ενώ δύο μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες, Γαλλία και Γερμανία να δήλωσαν με την σειρά τους πως θα εμποδίσουν την ανάπτυξη του νομίσματος, δηλώνοντας ότι “καμία ιδιωτική οντότητα δεν μπορεί να διεκδικήσει νομισματική εξουσία που είναι εγγενής στην κυριαρχία των εθνών”.

    Επιπλέον, μέλη του Κογκρέσου κάλεσαν ανοιχτά την εταιρεία να σταματήσει την ανάπτυξη του νομίσματος έως ότου διερευνηθεί το Libra για τους κινδύνους που μπορεί να φέρει στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Το Facebook δημιούργησε το Libra ως μία blockchain τεχνολογία νέας γενιάς η οποία θα βοηθήσει τους ανθρώπους και τις αναπτυσσόμενες χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση στις τραπεζικές υπηρεσίες.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles