19.9 C
Athens
Wednesday, April 17, 2024
More

    Εκ νέου αλλαγή της τιμολογιακής πολιτκής της Apple για αγορές στο App Store

    0107_Apple_App_Store_630x420

    Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, η Apple ετοιμάζει μία νέα αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της για αγορές που γίνονται στο App Store, όπου στην ουσία θα αλλάξει το ποσοστό το οποίο κρατάει η ίδια η Apple από πωλήσεις διαφόρων εφαρμογών και πολυμέσων.

    Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη με διάφορες εταιρείες πολυμέσων, όπου η Apple τους έχει αναφέρει για ουσιαστική μείωση του ποσοστού που θα παρακρατείται από την ίδια την εταιρεία, κατά την διάρκεια πώλησης εφαρμογών μέσω του App Store, για τις τιμές πώλησης των διάφορων subscription καθώς επίσης και για τις τιμές των in-app purchases.

    Προς το παρόν, όλες οι εφαρμογές και όλες οι ψηφιακές συναλλαγές τιμολογούνται βάση μιας κοινής τιμολογιακής πολιτικής, δηλαδή, η Apple παρακρατεί το 30% της τιμής πώλησης της εφαρμογής. Σύμφωνα με τις νέες φήμες, είναι κάτι το οποίο ετοιμάζεται να αλλάξει και ίσως το κάνει πολύ γρήγορα. Μια πιθανή πρόβλεψη είναι πως ίσως αναφερθεί κάτι για την συγκεκριμένη αλλαγή στην τιμολόγιση των εφαρμογών, στο επερχόμενο συνέδριο της Δευτέρας.

    Σύμφωνα με την Financial Times αναφέρονται τα εξής:

    The iPhone maker is discussing new commercial terms with media companies, people familiar with the matter said, to change the 70/30 “Apple tax” pioneered by Steve Jobs when its late founder launched the iTunes music store in 2003.

    Κάποιες από τις εταιρείες οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω του App Store, θεωρούν πως αυτό το ποσοστό είναι αρκετά υψηλό και πως θα έπρεπε να μειωθεί. Για αυτό τον λόγο πολλές από αυτές μπορεί να έχουν την εφαρμογή τους στο App Store αλλά για να κάνει κάποιος πελάτης subscription και να πληρώσει, τον κατευθύνουν μέσα στην σελίδα της εταιρείας όπου στην ουσία παίρνουν εξολοκλήρου το ποσό που θα πληρωθεί από τον πελάτη, χωρίς να έχουν την οποιαδήποτε κράτηση ποσοστού από την Apple. Άλλοι, πάλι, επιλέγουν να γίνουν οι συναλλαγές μέσω του iTunes παρά τις διάφορες κρατήσεις στην τιμή πώλησης. Για παράδειγμα, η υπηρεσία μουσικής, προσφέρει το subscription για Unlimited πρόσβαση ως in-app purchase, στην τιμή των $12,99/μήνα, ενώ η κανονική τιμή είναι $9,99. Η διαφορά αυτή κρατείται από την ίδια την Apple.

    Με άλλα λόγια, η Apple προσπαθεί να μειώσει το ποσοστό που κρατάει η ίδια από τους developers, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους developers. Φήμες αναφέρουν πως ήδη εργάζεται πάνω σε ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης, το οποίο -ίσως- το δούμε και πολύ σύντομα. Αναφέρεται συγκεκριμένα πως το ποσοστό θα μειωθεί από το 30% στο 15%.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles