17.5 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    To “δωρεάν” άλμπουμ των U2 στοίχισε στην Apple $100 εκατομμύρια

    U2-free-album-on-iTunes-image-001

    Και ενώ ο κόσμος συνεχίζει να γκρινιάζει για την επιλογή της Apple λανσάρει με το έτσι θέλω στο iTunes των χρηστών το νέο άλμπουμ των U2 με τίτλο “Songs of Innocence,” η εφημερίδα New York Times έμαθε από διάφορες πηγές πως η συμφωνία της Apple με τον συγκρότημα από την Ιρλανδία άγγιξε συνολικά τα $100 εκατομμύρια.

    “Για να διάθεση το νέο άλμπουμ των U2 δωρεάν η Apple έπρεπε να πληρώσει την εταιρεία παραγωγής, Universal, αλλά και το ίδιο το συγκρότημα για όλα τα δικαιώματα. Η συμφωνία σύμφωνα με πηγές μας έκλεισε στα $100 εκατομμύρια” αναγράφει χαρακτηριστικά το άρθρο.

    Σύμφωνα με τον μάνατζερ του συγκροτήματος Guy Oseary, η Apple έχει στα σκαριά και άλλα projects που θα δούμε στο άμεσο μέλλον με τους U2 και που έχουν να κάνουν με την μουσική. Από την πλευρά του ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Bono ανέφερε: “Ναι πληρωθήκαμε, δεν πιστεύω στην δωρεάν μουσική. Η μουσική είναι ένα ιερό μυστήριο”

    Το άλμπουμ όπως σας ενημερώσαμε είναι δωρεάν σε 500 εκατομμύρια iTunes χρήστες σε 199 χώρες μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. Από τις 14 και μετά η Universal θα ξεκινήσει να πουλάει το άλμπουμ στα καταστήματα και θα το κάνει διαθέσιμο σε μέσα όπως το Spotify.

    Ως μέρος της συμφωνίας οι U2 θα δημιουργήσουν και το soundtrack της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της Apple.

    Η πλειοψηφία του κόσμου όμως δεν έχει αγκαλιάσει μέχρι στιγμής αυτή την προσπάθεια παρά το γεγονός πως δεν στοιχίζει κάτι.

    “Βασικά η Apple αγόρασε ένα δώρο $100 εκατομμύριων από τους U2 για να το δώσει στους πελάτες της. Αυτό που με τρελαίνει είναι πως κανείς δεν θέλει το άλμπουμ στην iTunes βιβλιοθήκη του και πολλοί το κατακρίνουν. Δεν με νοιάζει και σίγουρα δεν κατηγορώ την Apple για το γεγονός πως μου έδωσε δωρεάν μουσική. Από την άλλη δεν είναι λίγοι εκείνοι που την κατηγορούν μιας και με το έτσι θέλω τους πέρασε ένα άλμπουμ στην βιβλιοθήκη τους χωρίς να τους ρωτήσει.”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles