20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Διαβάστε ποια μπορεί να είναι η νέα στρατηγική της Apple στα iPhone μοντέλα

    Πριν από το iPhone XS η Apple είχε μια απλή στρατηγική. Είτε κάποιος μπορούσε να αγοράσει το νέο μοντέλο ή να πάει σε μια επιλογή ενός παλαιότερου μοντέλου που μέσα σε αυτά ήταν και πάντα η περσινή ναυαρχίδα.

    Αυτό άλλαξε όμως πέρυσι. Το iPhone X εξαφανίστηκε από την αγορά και οι καταναλωτές πλέον είχαν την επιλογή τριών περιπτώσεων….

    • Τα τότε νέα iPhone XS ή iPhone XS Max
    • Το τότε νέο και οικονομικότερο iPhone XR
    • Ένα από τα προηγούμενης γενιάς iPhone 7 ή iPhone 8 με Home Button και Touch ID

    O Dan Moren του MacWorld αναρωτιέται το τι θα συμβεί φέτος:

    “Τι θα συμβεί φέτος άραγε; Τα iPhone XS και iPhone XS Max θα έχουν την τύχη του iPhone X ή η Apple θα επιστρέψει στην παλαιότερη στρατηγική της κάνοντας τα iPhone XS και iPhone XS Max πιο προσιτά οικονομικά και εναλλακτικές λύσεις για τις φετινές ναυαρχίδες;”

    Αν πάμε αρχικά στην γραμμή του iPhone όχι φέτος αλλά του χρόνου τα πράγματα μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρα:

    • Οι δυο ναυαρχίδες του 2019 σε 2 μεγέθη
    • Τον διάδοχο του iPhone XR
    • Το ίδιο το XR σε χαμηλότερη τιμή
    • Όλα τα μοντέλα με Home Button θα αποσυρθούν από την Apple στην αγορά

    Αναμένουμε λοιπόν πως το 2020 όλη η γραμμή του iPhone θα έχει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα με τα Home Button μοντέλα να ανήκουν στο παρελθόν.

    Ας δούμε λίγο τώρα την τιμολογιακή πολιτική. Το iPhone XR έχει μια τιμή εκκίνησης όταν είναι καινούργιο στα $749 με την Apple ιστορικά να ρίχνει την τιμή κατά $100 τον χρόνο σε παλαιότερα μοντέλα. Έτσι φέτος αν παραμείνει στην αγορά θα έχει μια τιμή εκκίνησης στα $649 και στα $549 το 2020 και με την έλευση των νέων μοντέλων. Αυτό σημαίνει $100 πιο κάτω από το πιο οικονομικό iPhone που μπορεί να αγοράσει κάποιος σήμερα και είναι το iPhone 7 (πάντα μιλάμε για τις επίσημες τιμές).

    Η Apple μπορεί να έχει ακόμη και μια πιο επιθετική πολιτική ρίχνοντας το στα $499. Όπως και να έχει θα είναι μια πρόσκληση στους καταναλωτές να υιοθετήσουν την νέα σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας με το Face ID.

    Βέβαια τα παραπάνω δεν νομίζουμε πως μπορούν να γίνουν εφικτά φέτος. Δύσκολα η Apple μέσα σε έναν χρόνο για παράδειγμα θα μπορέσει να ρίξει τόσο χαμηλά την τιμή του XR ειδικά και με την πίεση τον δασμών στην Κίνα που πρέπει να απορροφήσει.

    Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν για φέτος είναι το αν η Apple από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και μετά διατηρήσει τα iPhone XS και iPhone XS Max και σε τι τιμή…..

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles