21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Διαβάστε γιατί η ώρα σε όλα τα Apple Watch είναι ρυθμισμένη στις 10:09 στις φωτογραφίες και βίντεο

    Apple-Watch-10-09-main

    Φαίνεται να υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο η Apple αποφάσισε να δείχνει μια συγκεκριμένη ώρα σε όλα τα promoting βίντεο και φωτογραφίες του Apple Watch.

    Αρχικά να τονίσουμε πως όταν η Apple κάνει κάτι, ειδικά όταν είναι για την ανακοίνωση νέων προϊόντων, τίποτα μα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τόσο ο Tim Cook όσο και πριν από αυτόν ο Steve Jobs σχεδιάζαν και σχεδιάζουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια για την παρουσίαση των προϊόντων της Apple σε τεράστιο βαθμό.

    Το παραπάνω έχει αποδειχτεί για παράδειγμα με την ώρα που φαίνεται να έχουν όλα τα νέα μοντέλα iPhone στην status bar τους κατά την επίσημη παρουσίαση τους αλλά και σε όλες τις promoting φωτογραφίες.

    Η ώρα δείχνει πάντα 09:42,  και ο λόγος είναι πως αυτή είναι η ώρα που για πρώτη φορά παρουσίασε επίσημα στο κοινό ο Steve Jobs το πρώτο iPhone πίσω το 2007. Αυτή είναι μια λεπτομέρεια που πολλοί από εσάς μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει αλλά τώρα που το γνωρίζετε να είστε σίγουροι πως πάντα θα σας τραβάει την προσοχή.

    Κάτι παρόμοιο συνέβη και με το Apple Watch με την ώρα που δείχνει σε όλα τα βίντεο και φωτογραφίες να είναι αυτή την φορά στις 10:09. Όχι αυτή την φορά δεν αντιστοιχεί στην ώρα που παρουσιάστηκε το Apple Watch για πρώτη φορά στο κοινό αλλά σε κάτι τελείως διαφορετικό και με μακρά ιστορία.

    Ιστορικά λοιπόν εταιρείες όπως η TAG Heuer και η Timex έδειχναν τα ρολόγια τους με την ώρα να δείχνει είτε 10:10 ή 10:09. O λόγος ήταν πως η μάρκα του κατασκευαστή πάντα τοποθετούνταν ή τις περισσότερες φορές τουλάχιστον στο κέντρο της συσκευής. Τοποθετώντας λοιπόν τους δείκτες των ρολογιών σε αυτή την θέση σήμαινε πως αυτοί δεν θα παρενοχλούσαν και δεν θα έκρυβαν την μάρκα του ρολογιού.

    Η Apple βέβαια δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο μιας και η μάρκα της δεν παρουσιάζετε σε αυτό το σημείο. Στην Apple όμως αρέσει πάρα πολύ η συμμετρία σε πολλά πράγματα και έτσι η θέση των δεικτών σε αυτή την θέση δημιουργεί κάτι τέτοιο. Επίσης δείχνει μια συνέχεια σε μια μακρόχρονη παράδοση όλων όσων κατασκευάσαν και κατασκευάζουν ρολόγια ανά τον κόσμο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles