23.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple για τεχνολογία μεταλλικού γυαλιού ίσως κρύβει το μυστικό του φινιρίσματος της πλάτης των iPhone 11 Pro

    Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple για μια διαδικασία επεξεργασίας μεταλλικού γυαλιού ίσως κρατάει το μυστικό του πανέμορφου φινιρίσματος της γυάλινης επιφάνειας στα νέα iPhone 11 Pro.

    Η πίσω γυάλινη επιφάνεια των νέων Pro μοντέλων της Apple έχει έναν μοναδικό σχεδιασμό από ενιαίο γυαλί που δείχνει περισσότερο να είναι μέταλλο. Αυτό γιατί ίσως τα υλικά που χρησιμοποίησε φέτος η Apple να έχει τις ιδιότητες και των δύο.

    Στο promotional βίντεο των iPhone 11 Pro η Apple μέσω του SVP της Dan Riccion δίνει μερικά στοιχεία για το matte φινίρισμα στο πίσω μέρος της συσκευής χωρίς όμως προχωρεί σε κάποια λεπτομέρεια.

    “Μία τριών διαστάσεων γυάλινη επιφάνεια στο πίσω μέρος κατασκευασμένη από το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει τοποθετηθεί σε ένα smartphone. Έχει κατασκευαστή από ένα και μόνο φύλλο γυαλιού που έχει ενισχυθεί μέχρι και το ατομικό του επίπεδο – ενώ εν συνεχεία έρχεται στην ζωή σε 4 matte φινιρίσματα”

    Το Patently Apple αναφέρει σήμερα πως αυτό μπορεί να έχει γίνει εφικτό βάση μιας τεχνολογίας που περιγράφεται σε μια πατέντα της Apple που δημοσιοποιήθηκε χθες.

    “Σήμερα το γραφείο ευρεσιτεχνιών της Αμερική κοινοποίησε μια πατέντα από την Apple με τίτλο “Thermoplastic Forming Metal Glass Textures from Glass Molds.” Το μεταλλικό γυαλί είναι μια από τις πιο ανθεκτικές μορφές γυαλιού και ίσως αυτή η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί στα νέα iPhone 11 Pro έτσι ώστε η Apple να επιτύχει αυτό το μοναδικό φινίρισμα.”

    Οι δημιουργοί μάλιστα αυτής της πατέντας είναι υπεύθυνοι για τα τα μεταλλικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τα iPhone X και iPhone XR και έτσι φαίνεται πως το νέο μεταλλικό γυαλί ταιριάζει πολύ στην προηγούμενη και τωρινή τους έρευνα και ενασχόληση.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles