24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Γιατρός μηνύει την Apple για την ικανότητα του Apple Watch να εντοπίζει την κολπική μαρμαρυγή

    Η δυνατότητα του Apple Watch να εντοπίζει την κολπική μαρμαρυγή έχει αποδειχθεί ότι έχει σώσει πολλές ζωές μέχρι σήμερα. Ένας γιατρός όμως από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έκανε μήνυση στην Apple για αυτό το χαρακτηριστικό.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Dr. Joseph Wiesel υποστηρίζει πως το Apple Watch παραβιάζει και καταπατά μια δική του πατέντα για τον εντοπισμό μη φυσιολογικών καρδιακών παλμών.

    Το Apple Watch μπορεί παθητικά να καταγράφει τον καρδιακό παλμό ενός χρήστη δίνοντας άμεση ειδοποίηση αν εντοπιστεί κάποιος ακανόνιστος παλμός ή για την ακρίβεια ακολουθία αυτών. Αυτό είναι ένα πρώτο σημάδι της κολπικής μαρμαρυγής ενώ παράλληλα τα νεότερα μοντέλα του Apple Watch προσφέρουν ακόμη και την δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος μέσω της ψηφιακής κορόνας τους.

    Στην μηνυτήρια αναφορά ο Wiesel αναφέρει πως το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του είναι πρωτοπόρο στον εντοπισμό ακανόνιστων καρδιακών παλμών και εντοπισμού της κολπικής μαρμαρυγής. Η πατέντα αυτή κατοχυρώθηκε στον ίδιο τον Μάρτιο του 2006 με την περιγραφή “μιας μεθόδου εντοπισμού πιθανής κολπικής μαρμαρυγής”.

    Ο Wiesel που διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης τονίζει πως επικοινώνησε με την Apple πίσω τον Σεπτέμβριο του 2017 για μια συνεργασία με την εταιρεία τελικά να μην κάνει δεκτές τις απαιτήσεις του.

    Με την μήνυση του αυτή ο Wiesel ζητάει από το δικαστήριο να μπλοκάρει την Apple από την χρήση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας του χωρίς την έγκριση του και χωρίς να έχει καταβάλει η Apple ποσό για δικαιώματα πάνω σε αυτό.

    Η Apple από πλευρά της δημόσια δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο και δύσκολα θα κάνει για κάτι τέτοιο.

    Η εταιρεία έχει κάνει τον τομέα της υγείας μια από τις βασικές προτεραιότητες της και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το Apple Watch. Ο Tim Cook έχει αναφέρει πολλές φορές πως πιστεύει ότι η μεγαλύτερη συνεισφορά της Apple στην ανθρωπότητα και έχει να κάνει στον τομέα της υγείας.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles