14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Γιατί το Apple Park ήταν το τελευταίο Project του Steve Jobs

    ipad_artist002-780x693

    To πραγματικά επικών διαστάσεων Apple Park είναι σχεδόν έτοιμο και αυτό το γεγονός γιορτάζει το Wired με ένα νέο editorial από έναν από τους καλύτερους δημοσιογράφους για την Apple.

    Σε αυτό ο Steven Levy – που δημοσιογραφεί για την Apple από το 1980 ενώ έχει και δύο υπέροχα βιβλία για την εταιρεία – τονίζει πως το Apple Park είναι το τελευταίο project του Steve Jobs.

    Όπως είναι γνωστό ο Steve Jobs παρουσίασε την ιδέα του νέου campus της Apple ο ίδιος στο δημαρχείο του Cupertino με αυτή να είναι και η τελευταία δημόσια εμφάνιση του.

    Παρά το γεγονός πως o Jobs απεβίωσε λίγο καιρό μετά η συμμετοχή του στον σχεδιασμό του Apple Park ήταν πάρα πολύ μεγάλη και είχε ξεκινήσει από το 2009.

    Στο άρθρο πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε – Αναφορά από έναν από τους σχεδιαστές του Apple Park.

    “O Jobs ήξερε ακριβώς μέχρι και το τι ξύλο θα χρειαστούμε, και δεν αναφέρομαι στο είδος αυτού αλλά σε τρελές λεπτομέρειες όπως το πότε έπρεπε να κοπεί. Για παράδειγμα μας τόνιζε πως αυτή η ενέργεια έπρεπε να γίνει το χειμώνα και πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο γιατί τότε τα δέντρα έχουν την λιγότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Καθόμασταν και τον ακούγαμε απλά με ανοιχτό το στόμα!!”

    Ο ίδιος ο Levy αναφέρει:

    “Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το Apple Park αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για αυτόν τον άνθρωπο που το φαντάστηκε και που είναι ο ίδιος που πίεσε τους εργαζομένους του να παρουσιάσουν καινοτόμα και μοναδικά προϊόντα στην αγορά. Το Apple Park είναι ουσιαστικά η δική του τελευταία υπογραφή στις αρχές και τις αξίες που για χρόνια υπηρέτησε. Είναι ακόμη ένα δείγμα αυτού που εμείς ονομάζουμε “Το χάρισμα του Steve”. Τους τελευταίους μήνες της ζωής του δαπάνησε απίστευτη ενέργεια παρά την κατάσταση του έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα χώρο που θα ευνοούσε τους εργαζομένους της εταιρείας του και θα τους έκανε πιο δημιουργικούς για τον επόμενο αιώνα και αυτό δεν είναι υπερβολή.”

    Η Apple απέφυγε να ονομάσει το νέο της Campus Steve Jobs μιας και όπως αποκάλυψε ο Tim Cook σε πρόσφατη συνέντευξη του ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες που τους είχε αφήσει πίσω ο Steve Jobs. Για να τον τιμήσουν το αμφιθέατρο στο εσωτερικό του Campus όπου θα γίνονται όλες οι μελλοντικές παρουσιάσεις της Apple πήρε το όνομα Jobs.

    Πραγματικά αξίζει να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles