13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Γιατί η Apple μπορεί να σκοτώσει το “i” για πάντα

    image-640x453

    Από βιβλία μέχρι και τηλέφωνα η Apple ονόμαζε τα πάντα αρχίζοντας την λέξη με το “i” από το 1998. Όπως όμως όλοι παρατηρήσαμε το Apple Watch και το Apple Pay εγκατέλειψαν κάτι τέτοιο.

    Ο πρώην υπάλληλος της Apple Ken Segall ο οποίος ξεκίνησε την παράδοση του “i” με τον πρώτο iMac αναφέρει πάνω σε αυτό το σημείο.

    “Υπήρχε μια μεγάλη συζήτηση στην Apple σχετικά με το αρχικό “i”. Για κάποιους πλέον ήταν κάτι τετριμμένο αλλά το γεγονός πως ήταν στενά συνυφασμένο με σημαντικά προϊόντα έκανε την εταιρεία να μην μπορεί εύκολα να το εγκαταλείψει”

    Όπως ο ίδιος εξηγεί στον iMac το “i” είχε την έννοια των λέξεων “Internet” αλλά επίσης μπορούσε να σημαίνει “imagination,” “individual,” “inspire” και “instruct.” Εξάλλου πριν ο Steve Jobs πεισθεί για την ονομασία η αρχική του ιδέα ήταν να ονομαστούν MacMan.

    To i όμως παρέμενε προβληματικό για την Apple μιας και άλλες εταιρείες ήδη το χρησιμοποιούσαν. Μια εταιρεία από το Ισραήλ με την ονομασία InfoGear είχε τα copyrights του ονόματος iPhone από το 1996. Η εν λόγω εξαγοράστηκε από την Cisco η οποία με την σειρά της άσκησε ασφαλιστικά μέτρα στην Apple όταν λανσαρίστηκε το πρώτο iPhone. (H υπόθεση τελικά διευθετήθηκε στο δικαστήριο).

    Με το “i” λοιπόν να είναι μπροστά από πολλά προϊόντα της Apple ο Segall πιστεύει πως πλέον βλέπει την χρήση του ονόματος Apple μπροστά από κάθε νέο προϊόν ως μια πιο συνετή ενέργεια για το marketing.

    “Η χρήση του logo της Apple όπως για παράδειγμα το Apple Watch είναι πολύ καλή ιδέα. Είναι κάτι που δεν μπορεί κάποιος να το αντιγράψει ενώ παράλληλα κάνει κάθε προϊόν στενά συνδεδεμένο με την ίδια την εταιρεία”

    Για τον αν έχει αναγνωριστεί στον ίδιο η συμβολή του στην “i” παράδοση με τον πρώτο iMac αναφέρει:

    “Είναι ότι είναι, η συμβολή μου στην πρώτη “i” λέξη είχε αξία και ανταπόκριση και σύντομα το εφαρμόσαμε και άλλου όπως iBook, iMovie, iPhoto κλπ. Για να σας πω την αλήθεια κανένας από εμάς ούτε και ο ίδιος ο Steve Jobs σκεφτόντουσαν μπροστά σχετικά με αυτό. Έγινε σιγά σιγά και ομαδικά. Κανείς δεν μπορεί να πάρει έπαινο για αυτή την ιδέα και δεν θα έπρεπε μιας και ήταν μια ομαδική απόφαση”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles