20.2 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Αυτή είναι η επίσημη απάντηση της Apple για το #Chipgate των iPhone 6S

    iPhone-TSMC-vs-Samsung-A9-SoC

    Υπήρχαν χρόνια που η Apple δεν έκανε κανένα σχόλιο για ότι λεγόταν για τα προϊόντα της αλλά πλέον στην μετά Steve Jobs εποχή η εταιρεία πλέον δίνει απαντήσεις.

    Η καυτή πατάτα λοιπόν φέτος για τα νέα iPhone 6S της εταιρείας ακούει στο όνομα #Chipgate που έχει να κάνει με το γεγονός πως οι συσκευές έρχονται στην αγορά με δύο διαφορετικούς επεξεργαστές ως προς την αρχιτεκτονική με αποτέλεσμα να έχουμε έναν A9 από την Samsung και έναν A9 από την TSMC. O δεύτερος και όπως σας γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο αν και χρησιμοποιεί μια παλαιότερη αρχιτεκτονική φέρετε να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικός από τον αντίστοιχο της Samsung.

    H επίσημη απάντηση της Apple είναι η εξής:

    “Με τον σχεδιασμένο από την Apple Α9 τσιπ στο iPhone 6S και iPhone 6S Plus κερδίζεις τα περισσότερα που μπορείς από το πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένο smartphone τσιπ στον κόσμο. Κάθε τσιπ που τοποθετούμε σε μια συσκευή μας ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ της εταιρείας μας και αποδίδει το αναμενόμενο που έχουμε θέσει ενώ δίνει πολύ καλή αυτονομία μπαταρίας και όλα αυτά ανεξάρτητα από το μοντέλο, την χωρητικότητα ή το χρώμα της συσκευής.

    Διάφορα lab test που κάνουν τους επεξεργαστές να τρέχουν υπό πίεση και συνεχώς μέχρι να τελειώσει η μπαταρία της συσκευής δεν δίνουν την εικόνα μιας πραγματικής χρήσης στον πραγματικό κόσμο μιας και υπάρχει η δαπάνη CPU σε ένα μη ρεαλιστικό πλαίσιο. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί κάποιος να δώσει πραγματική εικόνα της αυτονομίας της συσκευής. Τα τεστ τα δικά μας και οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από τους χρήστες αυτών των συσκευών δείχνουν πως η αυτονομία της μπαταρίας του iPhone 6S και iPhone 6S Plus έχουν μια διαφορά μεταξύ 2%-3% που ουσιαστικά σε πραγματικές συνθήκες είναι αμελητέα.”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles