17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Απέχουμε ακόμη αρκετά από ένα iPhone χωρίς notch παρά την ανακοίνωση της Oppo

    Προσωπικά πλέον, όχι ότι ίσχυε ποτέ, δεν μας ενοχλεί το notch που έχουμε στο iPhone XS Max μας. Πάρα αυτά υπάρχουν πολλοί χρήστες που θα ήθελαν ένα iPhone χωρίς την παρουσία αυτής της ασυνέχειας της οθόνης στην κορυφή της συσκευής.

    Για να καταφέρει κάτι τέτοιο η Apple ενώ παράλληλα θα κρατούσε τα πλαίσια στα επίπεδα που είναι σήμερα θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο ενσωμάτωσης της τεχνολογίας που βρίσκεται σήμερα στο notch κάτω από την ίδια την οθόνη.

    Η Oppo, η πολυαγαπημένη μάρκα smartphones στην Κίνα, δείχνει πως έχει φτάσει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό.

    Αυτή την εβδομάδα είναι η MWC 2019 στη Shanghai η οποία ξεκίνησε επίσημα σήμερα στην Κίνα. Η Oppo είναι η πρώτη εταιρεία που έκανε μία σημαντική ανακοίνωση και παρουσίασε την πρώτη under-display κάμερα στο κοινό.

    Η Oppo αποκαλεί την τεχνολογία Under-Screen Camera (USC) η οποία έκανε δυνατή μία full-screen εμπειρία χωρίς notches, punch holes, bezels, ή διάφορους μηχανισμούς στους οποίους βρίσκεται η κάμερα.

    Σίγουρα και αντικειμενικά έχουμε μια τεχνολογική καινοτομία από την Oppo που όμως δεν είναι αρκετή για να οδηγήσει σε ένα iPhone χωρίς notch και αυτό για τρεις λόγους.

    Αρχικά αυτό που μας έδειξε η Oppo δεν είναι μια συσκευή που μπορεί κάποιος να πάει και να αγοράσει αλλά μια συσκευή που αποδεικνύει την θεωρία της εταιρείας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πολλές εταιρείες συζητούν εδώ και πολύ καιρό για να κάνουν κάτι τέτοιο και η Oppo παρουσίασε σήμερα ότι μπορεί να γίνει. Σίγουρα η εταιρεία αξίζει συγχαρητήρια για αυτό αλλά υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ μιας εντελώς πρωτότυπης συσκευής και μιας συσκευής που μπορεί να πουληθεί μαζικά στην αγορά.

    Ας μην ξεχνάμε και την περίπτωση του Samsung Galaxy Fold. Η τεχνολογία που χρησιμοποίησε η Samsung ήταν τόσο ακριβή που η τιμολόγηση της συσκευής ήταν εξωφρενική και αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μετά από μια σειρά προβλημάτων που παρουσιάσαν τα review units της εταιρείας είχαμε με άσχημο τρόπο την απόδειξη πως η συσκευή δεν ήταν έτοιμη για μια χρήση μαζικά από το κοινό. Όλες οι προ παραγγελίες της συσκευής ακυρώθηκαν και ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα φτάσει στα χέρια των καταναλωτών και πως θα είναι όταν τελικά αυτό γίνει εφικτό.

    Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ποιότητα των εικόνων. Η Oppo παραδέχτηκε πως η ποιότητα αυτή έχει δεχθεί παραχωρήσεις εξαιτίας του γεγονότος ότι κάμερα είναι κάτω από την οθόνη.

    Η Oppo προσπάθησε να το καλύψει αυτό το πρόβλημα στο hardware βέβαια αναφέροντας πως το λογισμικό θα καταφέρει βελτιώσει αυτούς τους περιορισμούς. Κοινώς η Oppo παραδέχεται πως υπάρχουν προβλήματα όπως θόλωση, λάμψη, και χρωματικές αποκλίσεις.

    Η Apple από την άλλη που βάζει πολύ ψηλά το θέμα λήψεων των συσκευών της δεν θα λανσάριζε ποτέ ένα iPhone στην αγορά που θα είχε τέτοιους περιορισμούς την κάμερα ακόμη και αν αυτοί αφορούσαν την εμπρόσθια μόνο.

    Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την τεχνολογία που βρίσκεται στο notch της Apple. Έτσι λοιπόν σε αυτό το άνοιγμα η Apple έχει ενσωματώσει:

    • Infrared camera
    • Flood illuminator
    • Proximity sensor
    • Ambient light sensor
    • Speaker
    • Microphone
    • Front-facing camera
    • Dot projector

    Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως η τοποθέτηση όλων αυτών των εξαρτημάτων κάτω από την οθόνη ή των περισσότερων από αυτόν θα ήταν πρακτικά απίστευτος άθλος για την Apple.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles