19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ανάλυση του App Store δείχνει πως ίσως έχουμε χάσει την όρεξη μας για νέες εφαρμογές….

    Πρόσφατη ανάλυση των δεδομένων του App Store δείχνει πως ο Elon Musk μπορεί να ήταν σωστός για το συμπέρασμα που έβγαλε πως τα μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη λυθεί. Αν και κάποτε είχαμε μεγάλη όρεξη για νέες εφαρμογές όλα δείχνουν πως πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο και έτσι κάνουμε όλο και περισσότερο λήψη των πιο γνωστών εφαρμογών.

    Ο Elon Musk είχε κάνει το σχόλιο του αυτό για το Internet γενικότερα αντί για τις mobile εφαρμογές ειδικά. Το σχόλιο του ήταν το εξής:

    “Πιστεύω πως τα πιο σημαντικά πράγματα στο Internet έχουν ήδη χτιστεί. Θα συνεχίσει να υπάρχει καινοτομία σίγουρα αλλά τα μεγάλα προβλήματα του Internet έχουν ουσιαστικά λυθεί.”

    Ο Eric Feng CTO της Hulu αναφέρει πως έχει ξοδέψει εκατοντάδες ώρες στα στα στατιστικά της App Annie όπου και τα APIs της δείχνουν πως κάτι τέτοιο ισχύει και για τις iOS εφαρμογές.

    “Όλοι έχουμε κάνει το mobile computing πολύ καλό. Το Instagram έκανε άσχημες λήψεις να δείχνουν όμορφες, η Whatsapp έκανε τα μηνύματα δωρεάν, η Waze μας έδωσε χρόνο αποθηκεύοντας κατευθύνσεις στην οδήγηση, η Spotify έκανε την μουσική πιο οικονομικά προσιτή και on demand, η Netflix και η Hulu έκαναν το ίδιο για τις ταινίες και την τηλεόραση και πάει λέγοντας. Παραφράζοντας τα όσα δήλωσε ο Elon Musk, τα μεγαλύτερα καταναλωτικά προβλήματα του mobile computing έχουν ουσιαστικά λυθεί μέσω των εφαρμογών”

    Οι αποδείξεις του παραπάνω είναι δύο στατιστικά δεδομένα. Το ένα έχει να κάνει με το νούμερο των εβδομάδων που χρειάζεται για να φτάσει μια εφαρμογή της Top 30 και το οποίο δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 5 χρόνια. Είτε το 2014 είτε το 2019 χρειαζόσουν 230,000 λήψεις την εβδομάδα για να τα καταφέρεις.

    To δεύτερο στατιστικό έχει να κάνει με την μέση ηλικία των εφαρμογών που βρίσκονται στο Top 30.

    “To 2014 κατά μέσο όρο μια Top 30 εφαρμογή ήταν διαθέσιμη στο App Store για 625 μέρες δηλαδή είχε μια ηλικία μικρότερη των 2 ετών. Σήμερα μια εφαρμογή στο Top 30 είναι διαθέσιμη στο App Store για 1,853 ημέρες δηλαδή έχει μια ηλικία μεγαλύτερη των 5 ετών.

    Έτσι λοιπόν αν και οι χρήστες κάνουν λήψη τον ίδιο αριθμό εφαρμογών του Top 30 προτιμούν πλέον αυτές που είναι πιο καθιερωμένες και ώριμες και υπάρχουν για πάνω από 5 χρόνια και όχι κάποια νέα με ζωή στα 2 χρόνια όπως πίσω το 2014. Το παλαιό είναι αυτό που είναι πλέον δημοφιλές και έχει ζήτηση και όχι το νέο.”

    Την εξαίρεση στο παραπάνω την κάνει η κατηγορία των παιχνιδιών όπου το 85% των Top 30 τίτλων υπάρχει στο App Store για λιγότερο από 2 χρόνια και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως τα παιχνίδια μας ικανοποιούν για περιορισμένο χρόνο πριν αποφασίσουμε να επιλέξουμε ένα νέο.

    Ο Feng τέλος τονίζει πως οι προγραμματιστές δεν πρέπει να απογοητεύονται από αυτή την ανάλυση του App Store και πως θα πρέπει να μάθουν τα παρακάτω:

    • Αποδοχή. Μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά χωρίς η εφαρμογή σου να φτάσει ποτέ στο Top 30
    • Αποφυγή. Αν μια mobile εφαρμογή δίνει μια ανταγωνιστική αίσθηση υπάρχουν άλλες πλατφόρμες.
    • Μάχη. Σήμερα οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά οι καινοτόμοι και νέοι επιχειρηματίες αγαπούν τις δυσκολίες αυτές και μέσα από αυτές εξελίσσονται και οδηγούνται στην επιτυχία.

     

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles