Σύμφωνα και με το όχι πάντα αξιόπιστο Digitimes η Apple φέρεται να συνεργάζεται με την Valve πάνω στην δημιουργία ενός AR Headset το οποίο μπορεί να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην αγορά το δεύτερο μισό του 2020.

Η Digitimes αναφέρει πως η Quanta και η Pegatron θα αποτελέσουν μέρος της παραγωγικής αλυσίδας αυτής της νέας συσκευή της Apple που περιγράφεται ως μια “head-mounted display device”.

Εδώ και πολύ καιρό ακούμε φήμες για το πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα σετ AR γυαλιών ή κάποιου AR headset που θα είναι το next big thing της εταιρείας.

Πιο πρόσφατα ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε αναφέρει πως η Apple μπορεί να λανσάρει μια τέτοια συσκευή στα μέσα του 2020 σε συνεργασία με εταιρείες τρίτων. Ίσως λοιπόν η Valve να είναι μια από αυτές. Το σημερινό δημοσίευμα αναφέρει πως η Apple δούλευε πάνω σε αυτό το headset τόσο από άποψη hardware όσο και από άποψη software αλλά πρόσφατα το hardware το ανέλαβε η Valve.

Στον πηγαίο κώδικα της iOS 13 έκδοσης έχουν βρεθεί αποδείξεις για ένα σύστημα που θα συνδέεται με το iPhone και θα υπάρχει μια AR headset σύζευξη μέσω μιας εφαρμογής. Αυτό ίσως σημαίνει πως η Apple θα ανακοινώσει περισσότερες από μια τέτοιες συσκευές με την υπογραφή κάποιου τρίτου κατασκευαστή ακόμη και αν δεν παρουσιάσει αρχικά την δική της λύση στην αγορά.