17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το χαρακτηριστικό της κοινοποίησης των iCloud Drive φακέλων θα καθυστερήσει από την Apple

    Η Apple σιωπηλά ενημέρωσε τους καταναλωτές της πως η κοινή χρήση των iCloud Drive φακέλων, χαρακτηριστικό που θα έκανε το iCloud Drive να συναγωνίζεται αντάξια το Dropbox, δεν θα κυκλοφορήσει στους χρήστες φέτος.

    Μέχρι και σήμερα στην σελίδα των χαρακτηριστικών του macOS υπήρχε ένας αστερίσκος για το χαρακτηριστικό αυτό που ανέφερε πως θα γινόταν διαθέσιμο αργότερα μέσα στον χρόνο. Αυτό όμως πλέον έχει αλλάξει και η περιγραφή διαβάζει για “αργότερα Άνοιξη”.

    Το σύστημα του iCloud Drive σχεδιάστηκε από την αρχή κατά την beta περίοδο του iOS 13 με νέες προσθήκες όπως η δυνατότητα κοινοποίησης φακέλων, pin φακέλων και πολλά ακόμη. Κάποιοι χρήστες πάρα αυτά είχαν αναφέρει κατά την δοκιμαστική αυτή περίοδο πως υπήρχαν προβλήματα όπως το χάσιμο δεδομένων τους. Η Apple έτσι επανέφερε τον iCloud Drive daemon στις τελευταίες εκδόσεις beta καθώς πηγαίναμε προς την GM έκδοση σε μια προσπάθεια να ομαλοποιήσει το λογισμικό για το λανσάρισμα του στο ευρύ κοινό τον Σεπτέμβριο.

    Το χαρακτηριστικό της κοινοποίησης φακέλων από το iCloud Drive θα έδινε την δυνατότητα σε κάποιον χρήστη να κοινοποιήσει έναν φάκελο με κάποιο φίλο του και έτσι και οι δύο να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο αυτού και στις αλλαγές των αρχείων του. Τα μέλη ενός τέτοιου φακέλου θα μπορούσαν να κάνουν επεξεργασία των αρχείων που θα βρισκόντουσαν σε αυτό το φάκελο.

    Το παραπάνω είναι ένα από τα βασικά και απολύτως χρηστικά χαρακτηριστικά του Dropbox εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτή την στιγμή το σύστημα του iCloud drive επιτρέπει στους χρήστες την κοινοποίηση και επεξεργασία ενός μόνο αρχείου και όχι ολόκληρων φακέλων.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles