Η λειτουργιά του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, ECG, του Apple Watch Series 4 έγινε διαθέσιμη στην Ευρώπη και στην χώρα μας την περασμένη εβδομάδα και ήδη έχει σώσει την ζωή τουλάχιστον ενός Ευρωπαίου. Όπως αναφέρει σήμερα η The Sun, ένας χρήστης του Apple Watch στην Γερμανία ανακάλυψε πως πάσχει από κολπική μαρμαρυγή από το Apple Watch πάρα το γεγονός πως ο ίδιος πίστευε πως το ECG χαρακτηριστικό είναι μόνο για υποχόνδριους.

Ο χρήστης δεν είχε παρατηρήσει κάτι περίεργο με την υγεία του μέχρι που αποφάσισε να δοκιμάσει το ECG χαρακτηριστικό για πλάκα στο Apple Watch του.

Κάνοντας λοιπόν ηλεκτροκαρδιογραφήματα παρατήρησε πως η εφαρμογή του έλεγε συνεχώς πως πάσχει από κολπική μαρμαρυγή. Εν συνεχεία συμβουλεύτηκε έναν φίλο του που ήταν γιατρός και ο οποίος του είπε πως μάλλον ήταν αποτέλεσμα λάθος μετρήσεων.

Βέβαια η πληροφόρηση του Apple Watch τον έκανε να πάει στον γιατρό του ο οποίος του έκανε στο ιατρείο ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα. Εκεί ο γιατρός του επιβεβαίωσε τα όσα μέρες πριν του είχε δείξει το Apple Watch του.

“Είναι αλήθεια και όχι υπερβολή το Apple Watch επέκτεινε την ζωή μου. Τώρα βλέπω με τελείως διαφορετική οπτική τις λειτουργίες υγείας που έχει προσθέσει η Apple σε αυτό” τόνισε χαρακτηριστικά.