Πως το iPad βοηθάει στην διάγνωση διάσεισης των αθλητών

0
252

Screen-Shot-2014-03-24-at-9.39.28-PM-640x416

Πριν από ένα μήνα η Apple μας παρουσίασε μια δεύτερη ιστορία στο  ‘Your Verse’ microsite της, παρουσιάζοντας πως οι ορειβάτες χρησιμοποιούν τα iPads τους κατά την ανάβαση των υψηλότερων βουνοκορφών του κόσμου. Σήμερα η Apple μας δείχνει μια διαφορετική πλευρά μιας και επικεντρώνετε στο να μας δείξει πως τα tablet της μπορούν να βοηθήσουν γιατρούς στην διάγνωση διάσεισης των αθλητών.

Η νέα αυτή ιστορία επικεντρώνεται στο St. Edward High School του Οχάιο όπου ο εκπαιδευτής Jason Cruickshank, χρησιμοποιώντας το iPad του και την εφαρμογή C3 Logix , μπορεί άμεσα και άνετα να παρακολουθεί αν οι παίχτες του έχουν κάποιο πρόβλημα μετά από κάποιο χτύπημα στο κεφάλι τους.

Ο Cruickshank με το iPad του αποθηκεύει τα προφίλ του κάθε παίχτη και την εγκεφαλική τους δραστηριότητα στο cloud. Όταν κάποιος παίχτης δεχτεί ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι τότε με την βοήθεια της εφαρμογή τρέχει μια σειρά από τεστ και συγκρίνει τα αποτελέσματα πριν και μετά το χτύπημα. Τα τεστ χρησιμοποιούν μια σειρά από αισθητήρες του iPad για να ελέγξουν την ισορροπία αλλά και την όραση του αθλητή.

Μπορεί να μην είναι 100% έγκυρη μέθοδος διάγνωσης η συγκεκριμένη αλλά ο εκπαιδευτής μέσα σε λίγα λεπτά έχει την ικανότητα να δει αν κάτι δεν πάει καλά και να δράσει άμεσα. Το γρηγορότερο που γίνει μια διάγνωση διάσεισης εξάλλου τόσο το καλύτερο.

Σχολιασμός στο φόρουμ