[Οδηγός]|Πώς να φτιάξετε διαδραστικές λίστες σημειώσεων στο iOS 9

0
502

14557-10196-151012-Notes-2-l

Σας έχουμε παρουσιάσει ήδη το turbo charge που έκανε στην εφαρμογή των Σημειώσεων, η Apple στο iOS 9. Επικόλληση φωτογραφιών, ζωγραφιές και λίστες είναι τα νέα χαρακτηριστικά που υπόσχονται να κάνουν την ζωή σας ευκολότερη. Τι θα λέγατε όμως αν οι λίστες αυτές που φτιάχνετε γίνονταν διαδραστικές; Για να δούμε λοιπόν πως μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό:

για να φτιάξετε μια λίστα με πράγματα που θέλετε να θυμηθείτε, ανοίξτε την εφαρμογή των Σημειώσεων και κάντε κλικ στο εικονίδιο του μολυβιού/τετραδίου στο κάτω δεξί μέρος. Στην νέα σημείωση που θα εμφανιστεί, ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο βρίσκεται ένα κουμπί δράσης που εμφανίζεται σαν ένας γκρι κύκλος με ένα + . Αυτό είναι το κουμπί που θα χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε λίστες, να εισάγετε εικόνες και ζωγραφιές και να μορφοποιείτε το κείμενο.

Κάντε κλικ επάνω του και επιλέξτε το κουμπί με τις λίστες που εμφανίζεται ως ένα κυκλωμένο checkmark. Ένας άδειος κύκλος θα πρέπει να εμφανιστεί μετά τον οποίο μπορείτε να γράψετε το πρώτο πράγμα της λίστας σας. Ο κύκλος είναι διαδραστικός: κάνοντας κλικ πάνω του θα εμφανιστεί ένα checkmark που θα σημαίνει ότι το καθήκον έχει εκτελεστεί.

Οι λίστες είναι πολύ χρήσιμες για αγορές και χρέη που πρέπει να εκτελεστούν μέσα στην ημέρα. Μπορείτε να τις εισάγετε με αντιγραφή και επικόλληση από emails, μηνύματα και άλλες εφαρμογές και να τις κάνετε διαδραστικές με την παραπάνω μέθοδο. Επιπλέον μπορείτε να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας μέσω πάλι αρκετών εφαρμογών. Τέλος μπορείτε να τις συγχρονίσετε σε όλες τις συσκευές σας επιλέγοντας την ενεργοποίηση του αντίστοιχου διακόπτη στις ρυθμίσεις του iCloud στην συσκευή σας.

Σχολιασμός στο φόρουμ