17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο Tim Cook μιλάει για τον Steve Jobs και το μεταναστευτικό στην Γλασκόβη

    Tim-Cook-receives-honorary-degree-university-glasgow-001

    Όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα ο CEO της Apple Tim Cook έλαβε τιμητικό πτυχίο από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης στην Αγγλία.

    Μετά την τελετή απόμονης ο Cook κάθισε με τους σπουδαστές και ξεκίνησε μια συζήτηση με απαντήσεις που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Όταν ρωτήθηκε για το μεταναστευτικό και για τον Νόμο που πέρασε ο Trump ανέφερε χαρακτηριστικά:

    “Είμαστε ένα έθνος που έγινε πιο δυνατό από τους μετανάστες. Η Apple δεν θα υπήρχε σήμερα χωρίς την διαφορετικότητα. Προσωπικά πιστεύω πως οι πιο εύπορες χώρες έχουν την ευθύνη να λάβουν ανθρώπους που φεύγουν από τις περιοχές τους εξαιτίας των εμφυλίων πολέμων.  Δεν υποστηρίζω την νέα νομοθεσία στην Αμερική. Αν δεν αντιδράσουμε και πούμε κάτι τότε γινόμαστε μέρος αυτού του προβλήματος. “

    Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο πατέρας του Steve Jobs ήταν μετανάστης από την Συρία.

    Ένας άλλος μαθητής ρώτησε τον Cook για την απόφαση της Apple να κυκλοφορήσει ένα Apple Pencil θυμίζοντας του πως ο Steve Jobs ήταν κατά των stylus για πολλά χρόνια.

    “Η αλήθεια είναι πως ο Steve όντως μισούσε τα stylus αλλά αν ποτέ έχει χρησιμοποιήσει ένα Apple Pencil θα καταλάβεις πως είναι πολύ διαφορετικό από ένα stylus. Γνώρισα έναν σχεδιαστή στο Παρίσι την Δευτέρα που δούλευε σε έναν πολύ μεγάλο οίκο μόδας. Σχεδιάζει τα πάντα πλέον στο iPad Pro του με το Apple Pencil.

    Οι σχεδιαστές ιστορικά κυκλοφορούν με ένα τετράδιο για τα σχέδια τους γιατί δεν ξέρουν πότε θα τους έρθει η έμπνευση. Όταν μάλιστα τους έρθει θέλουν άμεσα να μπορούν να σχεδιάσουν.

    Με το Apple Pencil έχεις το καλύτερο και τον πιο γρήγορο και αποδοτικό τρόπο για να κάνεις κάτι τέτοιο.”

    Για τον Steve επίσης ανέφερε:

    “To DNA του θα είναι πάντα στην καρδιά της Apple. Ο Steve έχει ενσωματωθεί βαθιά στην εταιρεία. Γιορτάζουμε για αυτό και γιορτάζουμε την φιλοσοφία του. Η φιλοσοφία του αυτή θα παραμείνει στην Apple και για 100 χρόνια από τώρα. Είναι αυτή η φιλοσοφία που περνάει από γενιά σε γενιά. Έτσι ναι είναι ακόμη στην Apple και σήμερα και στο μέλλον”

    “Πήρε ένα ρίσκο με εμένα όταν ήμουν 36 χρονών και ήταν τότε που αντιλήφθηκα και τότε και σε άλλες περιπτώσεις πως είχα διαλέξει τον λάθος δρόμος. Ήταν η πρώτη φορά που είχα γνωρίσει έναν CEO που ήταν απόλυτα εστιασμένος σε ένα μόνο πράγμα – στην δημιουργία καταπληκτικών προϊόντων. Η εστίαση του ήταν πρωτόγνωρη. Η σκέψη του απίστευτα καθαρή. Δεν προσπαθούσε να βγάλει περισσότερα χρήματα πίσω από τις ιδέες του. Καταλάβαινε πάνω σε τι δουλεύουμε και πως τα αποτελέσματα έρχονται μόνο μέσα από αυτό”

    Δείτε όλο το βίντεο παρακάτω:

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles