Ο ρυθμός πωλήσεων των νέων iPhone σχεδόν έχει ξεπεράσει τον αρχικό προγραμματισμό της Apple. Ως γνωστό η εταιρεία είχε δώσει τις παραγγελίες στους προμηθευτές της με βάση τις προβλέψεις πωλήσεων που είχε κάνει και όπως όλα δείχνουν αυτές οι προβλέψεις είναι κοντά στο να ξεπεραστούν.

Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν πως τα νέα iPhone πουλάνε πολύ περισσότερο από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί και πριν το επίσημο λανσάρισμα τους στην αγορά.

Ο στόχος της Apple για το 2019 ήταν μεταξύ 70 και 75 εκατομμύρια συσκευές. Η Apple πρόσφατα ανέφερε στους προμηθευτές της ότι το 75 εκατομμύρια είναι πλέον πολύ κοντά σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το Bloomberg

Έτσι κατά πάσα πιθανότητα εξηγείται και το πρόσφατο σχόλιο του CEO της Apple Tim Cook ο οποίος είχε τονίσει ότι οι πωλήσεις τον iPhone είχαν μια πολύ δυνατή εκκίνηση.

Πριν την κυκλοφορία των iPhone 11/Pro οι αναλυτές προέβλεπαν πως οι πωλήσεις των νέων iPhone θα κυμαινόντουσαν σε χαμηλά επίπεδα. Για να το στηρίξουν αυτό χρησιμοποιούσαν ως επιχειρήματα την έλλειψη της 5G υποστήριξης και πως τα 2020 μοντέλα θα είχαν μια σημαντική αλλαγή και στην εξωτερική τους εμφάνιση και έτσι οι καταναλωτές θα προτιμούσαν να περιμένουν ένα χρόνο ακόμη…..

Τελικά για ακόμη μια φορά διαψεύστηκαν. Ένας λόγος είναι πως το iOS 13 δεν είναι διαθέσιμο για iPhone 6 και iPhone 6 Plus συσκευές – η βάση των χρηστών αυτών των συσκευών είναι ιδιαίτερα μεγάλη – και έτσι πολλοί αποφάσισαν να αναβαθμίσουν την συσκευή τους φέτος.

Η κίνηση επίσης της Apple να λανσάρει το iPhone 11 στα $699 δηλαδή με χαμηλότερη τιμή από το iPhone XR που αντικατέστησε ήταν και αυτός ένας ακόμη λόγος.

Στην Κίνα μάλιστα οι αναφορές κάνουν λόγο για αύξηση των πωλήσεων των iPhone κατά 230% σε σύγκριση με πέρυσι τον Σεπτέμβριο.