19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι κλώνοι του Apple Watch μπορεί να αντιγράφουν τον σχεδιασμό του αλλά όχι την εμπειρία που προσφέρει

    Σας είχαμε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα πως το νέο smartwatch της Xiaomi χωρίς βέβαια να μας προκαλεί έκπληξη αποτελούσε μια αντιγραφή του Apple Watch. To smartwatch αυτό είναι το πρώτο με το branding της Xiaomi.

    Πάρα αυτά ο σχεδιασμός είναι μόνο ένα στοιχείο που έχει κάνει το Apple Watch να ξεχωρίσει στην αγορά και να εδραιωθεί στην κορυφή. Κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του Mi Watch της Xiaomi έχουμε ακόμη ένα παράδειγμα ότι η εταιρείες θα συνεχίσουν να αντιγράφουν συσκευές της Apple αλλά δεν θα καταφέρνουν να δώσουν την ίδια εμπειρία χρήσης στον καταναλωτή σε καμία περίπτωση. Μην ξεχνάμε πως το Apple Watch έχει χαρακτηριστικά που έχουν σώσει ακόμη και ζωές όπως αυτά του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, της ανίχνευσης πτώσης και της αυτόματης ειδοποίησης της άμεσης δράσης.

    Το Ars Technica κοινοποίησε ένα άρθρο που αναφέρει ακριβώς αυτό.

    “Το Mi Watch είναι ένας κλώνος του Apple Watch αλλά ο σχεδιασμός είναι ουσιαστικά το μόνο που αντιγράφει από το wearable της Apple. Δεν είδαμε λοιπόν στο πρώτο smartwatch της Xiaomi έναν καλό επεξεργαστή, μια καλή αυτονομία, καλή ανάδραση ή ένα καλό οικοσύστημα εφαρμογών. Από απόσταση όμως ίσως κάποιοι το μπερδέψουν με ένα Apple Watch και ίσως αυτό είναι ικανοποιητικό για κάποιους αγοραστές”

    Το Xiaomi Mi Watch έχει 1,78 ίντσες AMOLED οθόνη με λειτουργία always-on και οι διαστάσεις των πλευρών του είναι 44 χιλιοστά. Το σώμα του smartwatch είναι κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό και υπάρχει ένα κουμπί, καθώς και η κορώνα, στην αριστερή μεριά. Στα δεξιά, υπάρχει ένα ηχείο και το μικρόφωνο. Επιπλέον, το έξυπνο ρολόι υποστηρίζει NFC και eSIM.

    Στο εσωτερικό του Xiaomi Mi Watch θα βρούμε τον Snapdragon Wear 3100 4G, 1GB μνήμη RAM, 8GB αποθηκευτικό χώρο, και μπαταρία 570mAh που προσφέρει αυτονομία έως 36 ώρες. Τέλος, το έξυπνο ρολόι τρέχει ειδική έκδοση του MIUI βασισμένη στο Wear OS της Google και θα γίνει διαθέσιμο στις 11 Νοεμβρίου στην κινέζικη αγορά για 1.299 Yuan ή περίπου 165 ευρώ.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles