Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Βρετανός ηθοποιός Peter Mayhew, που είχε γίνει διεθνώς γνωστός από το ρόλο του Chewbacca στις πέντε από τις ταινίας της σειράς “Star Wars”.

Το πρόσωπό του δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στις ταινίες, όμως όλο του το σώμα ήταν καλυμμένο με το κοστούμι του Wookiee. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, πέθανε στο σπίτι του στο βόρειο Τέξας την Τρίτη. Ωστόσο, τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η πρώτη του συμμετοχή στο “Star Wars” ήταν το 1977, στο ρόλο του Chewbacca, που σημάδεψε τη σειρά ταινιών που ακολούθησαν. Στο τελευταίο “Star Wars” , “The Last Jedi” είχε δουλέψει πίσω από τις κάμερες, βοηθώντας τον διάδοχό του στον ιστορικό ρόλο.

Το cast του Star Wars και οι επί χρόνια συνεργάτες και φίλοι του εξέφρασαν τη λύπη τους για το χαμό του “Chewbacca” τους. Ανάμεσα σε αυτούς που είπανε το δικό τους τελευταίο αντίο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ήταν οι: Mark Hamill, Billy Dee Williams, J.J. Abrams, Joonas Suotamo, Rian Johnson (σκηνοθέτης του The Last Jedi), Robert Iger (CEO της Disney), Kathleen Kennedy, John Boyega και πολλοί ακόμη αστέρες όπως ο George Takei και ο William Shatner του Star Trek.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweet: