[Οδηγός] Πως να διορθώσετε SMTP Mail σφάλματα στο OS X 10.10.4

0
167

IMG_1986

Αν έχετε παρατηρήσει κάποια θέματα με το email σας στο OS X 10.10.4 και στο iOS 8.4 τότε να γνωρίζετε πως δεν είστε μόνοι. Πολλοί είναι οι χρήστες που αναφέρουν στα forum της Apple πως έχουν προβλήματα συνδεσιμότητας όταν στέλνουν κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ειδικά προβλήματα παρουσιάζονται σε Gmail λογαριασμούς και μάλλον το πρόβλημα ειρωνικά το δημιούργησε μια διόρθωση ασφαλείας της Apple στην τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού.

Στην προσπάθεια της λοιπόν η Apple να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και στα δύο λογισμικά έκανε μια διόρθωση κατά της ευπάθειας με την ονομασία “Logjam.” Αυτές οι αλλαγές έχουν να κάνουν με έναν καλύτερο τρόπο κρυπτογράφησης των μηνυμάτων του χρήστη.

Το πρόβλημα όμως που δημιουργήθηκε είναι πως μερικές συσκευές αντιμετωπίζουν δυσκολίες πλέον κατά την σύνδεση τους με SMTP email συστήματα και ακόμη και με HTTPS σελίδες.

Ο παρακάτω οδηγός λοιπόν θα σας βοηθήσει αν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή OS X Mail

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο ‘Mail’ στο μπάρα του οριζόντιου μενού και κάντε κλικ στο ‘Preferences.’

Screen-Shot-2015-07-12-at-6.02.34-AM

 

Βήμα 3: Στο παράθυρο των Preferences- Ρυθμίσεων επιλέξτε το ‘Accounts’ και εν συνεχεία το λογαριασμό εκείνο στον οποίο έχετε πρόβλημα πριν κάνετε κλικ στο ‘Advanced’ tab.

Βήμα 3: Μετά ενεργοποιήστε το ‘Automatically detect and maintain account settings’ και κάντε επανεκκίνηση στην εφαρμογή Mail.

Screen-Shot-2015-07-12-at-6.02.18-AM

 

Βήμα 4: Επιστρέψτε πίσω και ενεργοποιήστε εκ νέου την ίδια επιλογή και βεβαιωθείτε πως την δεύτερη φορά που θα κάνετε επανεκκίνηση στο Mail η επιλογή σας παραμένει

Σχολιασμός στο φόρουμ