12-messenger-app-icon-android-593x339

 

Η αλήθεια είναι πως μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις του Messenger, έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να νευριάζει με τις νέες αλλαγές στο design της εφαρμογής, οι οποίες ήρθαν εντελώς απροειδοποίητα, χωρίς να διαβάσουμε κάποια αλλαγή στο change log της εφαρμογής πρώτα. Και πλέον πολλές φορές χρειάζεται να μένει ακριβώς μέσα στο κέντρο των συνομιλιών μου εκείνη η καρτέλα που δεν χρειάστηκε ποτέ να δω.

Ευτυχώς, τόσο για ‘μένα όσο και για ‘σας υπάρχει τρόπο να εξαφανιστεί η καρτέλα ‘Favorites’ και ‘Active Now’, έστω και προσωρινά.

Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή που ήρθε στο περιβάλλον εργασίας του Messenger μοιάζει «εξαναγκαστική» θα έλεγε κανείς, καθώς σε κανέναν δεν αναφέρει ποιες είναι εκείνες οι αλλαγές που έρχονται με κάθε αναβάθμιση. Απλά τις ανακοινώνει και αναγκαστικά πρέπει να τις δεχτούν οι χρήστες. Πάμε όμως να δούμε πως θ’ αποφύγουμε αυτές τις ενοχλητικές αλλαγές.

Απόκρυψη του τομέα Favorites από το Messenger

Για ν’ αποκρέψετε τον τομέα Favorites από το Messenger ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook Messenger στο iPhone σας και σιγουρευτείτε πως είστε στην καρτέλα Home.
  2. Πατήστε παρατεταμένα πάνω σε οποιοδήποτε πρόσωπο που βρίσκεται μέσα στην καρτέλα Favorites, στη συνέχεια σηκώστε το δάκτυλό σας από την οθόνη και θα εμφανιστεί ένα Action Menu. Πατήστε πάνω στη επιλογή Hide All.
    Hide-All-Favorites-in-Facebook-Messenger-593x349
  3. Στο επόμενο pop-up που θα εμφανιστεί, η εφαρμογή σας ειδοποιεί πως η αλλαγή που πάτε να κάνετε είναι προσωρινή, επομένως πατήστε πάνω στο κουμπί Hide.

Πλέον, ο τομέας Favorites δε θα εμφανίζεται στο Facebook Messenger, αλλά σίγουρα θα εμφανιστεί και πάλι εκεί σε κάποιες ημέρες. Απλά κάθε φορά θα χρειαστεί ν’ ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για να τον αποκρύψετε. Ναι, όντως, κάτι τέτοιο είναι πολύ χαζό για να το κάνουμε κάθε φορά. Αλλά το επιβάλλει το ίδιο το Facebook.

 

Απόκρυψη του τομέα Active Now από το Messenger

H απόκρυψη του συγκεκριμένου τομέα γίνεται κάπως διαφορετικά, αλλά και πάλι είναι δυνατό να επιτευχθεί. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τον αποκρύψετε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook Messenger στο iPhone σας και σιγουρευτείτε πως είστε στην καρτέλα Home.
  2. Σύρετε με το δάκτυλό σας προς τ’ αριστερά πάνω σε οποιοδήποτε άτομο στον τομέα Active Now μέχρι να εμφανιστεί ένα γκρι κουμπί που θα γράφει Hide All.
  3. Στο επόμενο pop-up που θα εμφανιστεί, η εφαρμογή σας ειδοποιεί πως η αλλαγή που πάτε να κάνετε είναι προσωρινή, επομένως πατήστε πάνω στο κουμπί Hide.

Hide-Active-Now-Section-in-Facebook-Messenger-App-593x349

 

Δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε κάτι άλλο για τις επόμενες μέρες, μέχρι να εμφανιστεί πάλι και ν’ ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία. Τουλάχιστον, μπορείτε πλέον να βλέπετε όλες τις συνομιλίες σας σε ένα μέρος.