14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να χρησιμοποιήσετε τα Smart Albums της Photos App

    Θέλετε να βρείτε μια ομάδα από φωτογραφίες γρήγορα και απλά? Τότε μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Photos για το OS X και την δυνατότητα δημιουργίας smart albums.

    Τα smart albums αποτελούν έναν από τους πιο εύκολους γρήγορους και αυτοματοποιημένους τρόπους να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας χωρίς να χρειάζετε να κάνετε όλη την διαδικασία χειροκίνητα και να περνάτε κάθε μία φωτογραφία ξεχωριστά μέσα σε ένα άλμπουμ. Η εφαρμογή Photos για το OS X, όπως και η εφαρμογή iPhoto πιο πριν, παρέχει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο στην δημιουργία smart albums και παρακάτω σας δείχνουμε τον τρόπο που θα το κάνετε.

    Πως να δημιουργήσετε ένα smart album στην εφαρμογή Photos για OS X

    H δημιουργία ενός smart album αποτελεί μια σχετικά εύκολη εργασία: μεταβείτε στην καρτέλα Albums, πατήστε και κρατήστε το σηματάκι (+) που βρίσκεται στην toolbar της εφαρμογής και στην συνέχεια επιλέξτε το Smart Albums.

    photos-for-os-x-smart-album-create_0Ένα drop-down παράθυρο θα εμφανιστεί εντός της κύριας οθόνης της εφαρμογής και θα σας προτρέψει να δώσετε ένα όνομα στο νέο Smart Album και στην συνέχεια να θέσετε εσείς τα διάφορα conditions που θέλετε. Όπως και άλλα workflow actions, έτσι και τα Smart Albums χρησιμοποιούν μια σειρά από if statements προκειμένου να επιλέξουν αυτόματα κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο κατά την διάρκεια της αναζήτησης σας.

    photos-for-os-x-add-new-smart-album_0

    Επίσης, μπορείτε να θέσετε εσείς τις συνθήκες αναζήτησης για το κάθε Smart Album, προκειμένου να εμφανίζονται μόνο εκείνες οι φωτογραφίες που έχετε θέσει στις συνθήκες αναζήτησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν φάκελο στον οποίο θα συγκεντρώνετε φωτογραφίες οι οποίες έχουν ληφθεί και επεξεργαστεί από το iPhone.

    photos-for-os-x-edited-smart-album_0

    Γενικά έχετε την δυνατότητα θα θέσετε εσείς τις διάφορες συνθήκες αναζήτησης των διάφορων φωτογραφιών σας και η αλήθεια είναι πως έχετε αρκετές επιλογές οι οποίες σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες για την δημιουργία νέων smart album.

    Εφόσον λοιπόν θέσετε τους όρους αναζήτησης και είστε έτοιμοι, τότε πατήστε απλά το OK και το άλμπουν θα δημιουργηθεί και θα τοποθετηθεί στην καρτέλα Albums μαζί με τα υπόλοιπα.

    Πως να κάνετε edit κάποιο Smart Album μέσω της εφαρμογής Photos για OS X

    photos-for-os-x-smart-album_0

    Εφόσον θελήσετε να αλλάξετε κάτι στις ρυθμίσεις του Smart Album που έχετε δημιουργήσει, τότε μπορείτε να τις αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε πατώντας στο gear icon το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρα, δίπλα από το όνομα του album σας.

    photos-for-os-x-edit-smart-album_0

    Κατά αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις που έχετε αποθηκεύσει και να θέσετε κάποιες νέες οι οποίες θα σας ικανοποιούν.

    Τέλος, η δημιουργία των Smart Albums αποτελεί έναν νέο τρόπο για την οργάνωση των φωτογραφιών σας μέσω της εφαρμογής Photos για το OS X. Ωστόσο, τα Smart Albums δεν συγχρονίζονται με το iCloud Photo Library, επομένως δεν θα μπορείτε να τα δείτε ούτε σε κάποιο άλλο Mac σας αλλά ούτε και στις συσκευές σας iOS.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles