Δεν είναι λίγοι οι πρώτοι κάτοχοι των νέων Apple Watch της Apple που παραπονιούνται πως η νέα wearable έκδοση αυτή με δυσκολία βγάζει την ημέρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.

Η Apple έχει αναφέρει πως το Apple Watch Series 5 εισάγει την νέα always on λειτουργία έτσι ώστε να μην χρειάζεται η τυπική κίνηση του καρπού για να ανάψει η οθόνη ενώ παράλληλα είχε τονίσει πως η αυτονομία παραμένει η ίδια με αυτή που είχαμε στα Apple Watch Series 4 μοντέλα.

Αρκετοί χρήστες όμως αναφέρουν πως αν και δεν άλλαξαν την καθημερινή τους ρουτίνα παρατήρησαν πως η αυτονομία είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη που είχαν με το Apple Watch Series 4.

To πρώτο Apple Watch και κατόπιν τα Series 2, Series 3 και Series 4 υπό κανονική χρήση έδιναν επιβεβαιωμένα αυτονομία μιας ημέρας και χρειαζόντουσαν φόρτιση κατά το βράδυ συνήθως. Με τα Series 3 και Series 4 και από προσωπική εμπειρία είχαμε καταφέρει και μεγαλύτερη αυτονομία.

Κάποιοι χρήστες των Apple Watch Series 5 ανέφεραν πως τα προβλήματα με την αυτονομία διορθώθηκαν μετά από μια εβδομάδα χρήσης ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν την always on λειτουργία ή ακόμη και να επιστρέψουν πίσω στην Apple το Apple Watch τους.

Παραμένει να δούμε λοιπόν σε αυτή την φάση αν η Apple αναγνωρίσει το πρόβλημα αυτό διορθώνοντας το με μια νέα αναβάθμιση του λογισμικού ή αν τα περιστατικά αυτά έχουν να κάνουν με κάποια προβληματική παρτίδα μπαταρίας.