17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Ring απολύει εργαζομένους γιατί έβλεπαν παράνομα βίντεο καταναλωτών που ήταν αποθηκευμένα στο cloud

    Η εταιρεία Ring αναφέρει σήμερα πως απέλυσε εργαζομένους που κατασκόπευαν βίντεο καταναλωτών που ήταν αποθηκευμένα στους cloud servers της. Παρά το γεγονός πως οι κάμερες – κουδούνια έχουν ως στόχο την εξωτερική χρήση η εταιρεία πουλάει και κάμερες για μέσα στο σπίτι.

    Τα νέα αυτά έρχονται σχεδόν ένα χρόνο μετά από την στιγμή που αποκαλύφτηκε πως η Ring έδωσε σε εργαζομένους πρόσβαση σε βίντεο χρηστών με μια ιδιαίτερη άνεση.

    Οι απολύσεις αυτές από την εταιρεία που ανήκει πλέον στην Amazon έφτασαν στο Motherboard που γράφει χαρακτηριστικά.

    “Η εταιρεία ασφάλειας σπιτιού που ανήκει στην Amazon, Ring, προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων γιατί παράνομα είχαν πρόσβαση σε δεδομένα βίντεο χρηστών, και σύμφωνα με γράμμα που έγραψε η ίδια η Ring και απέστειλε στην γερουσιαστές. | Γνωρίζουμε τα φαινόμενα που συζητήθηκαν και όπου εργαζόμενοι μας παραβίασαν τους κανόνες μας. Τα τελευταία 4 χρόνια η Ring παρέλαβε 4 διαμαρτυρίες σχετικά με μια τέτοια παράνομη δραστηριότητα. | Η Ring αναφέρει πως παρά το γεγονός πως αυτοί οι χρήστες είχαν άδεια για πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο η παρατεταμένη πρόσβαση που είχαν ξεπέρασε αυτό που ήταν ως περιγραφή της δουλειάς τους. Η εταιρεία επίσης τονίζει πως έχει μικρύνει ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους που έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.”

    Το γράμμα δεν αναφέρει πόσοι εργαζόμενοι απολύθηκαν γιατί παράνομα έβλεπαν βίντεο χρηστών τονίζοντας πως υπήρξαν 4 έρευνες όπου και αποδείχθηκε παράνομη δραστηριότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως μόνο 4 άνθρωποι κρίθηκαν ένοχοι από την εταιρεία.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles