Η Facebook διορθώνει το bug που έκανε την iOS εφαρμογή να χρησιμοποιεί την κάμερα στο παρασκήνιο

0
532

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε πολλές αναφορές που έδειχναν πως η Facebook εφαρμογή στο iOS θα ενεργοποιούσε την iPhone κάμερα στο παρασκήνιο. Πλέον η εταιρεία αναφέρει πως έχει δώσει στο ευρύ κοινό μια αναβάθμιση που διορθώνει αυτό το πρόβλημα.

Ο Web designer Joshua Maddux ήταν ο πρώτος που στο Twitter έδειξε πως όταν η εφαρμογή του Facebook ήταν ανοιχτή στο iOS η κάμερα της συσκευής του ενεργοποιούνταν.

Found a @facebook #security & #privacy issue. When the app is open it actively uses the camera. I found a bug in the app that lets you see the camera open behind your feed. Note that I had the camera pointed at the carpet.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το πρόβλημα δεν έχουν δοθεί με την Facebook να αναφέρει πως έστειλε στην Apple την διόρθωση χθες και πως σήμερα η αναβάθμιση που διορθώνει αυτό το bug είναι διαθέσιμη στο App Store.

Αν θέλετε βέβαια και σε κάθε περίπτωση ίσως είναι καλό να κάνετε αναστολή της πρόσβασης της Facebook εφαρμογής στην κάμερα και το μικρόφωνο της συσκευής σας από την διαδρομή Settings app > Privacy > Camera > Facebook and Settings > Privacy > Microphone > Facebook.