Τα παιχνίδια είναι μια από τις πιο κερδοφόρες κατηγορίες στο App Store από την στιγμή της δημιουργίας του πίσω το 2008 μέχρι και σήμερα και όπως όλα δείχνουν η Apple δουλεύει πάνω σε μια νέα συνδρομητική υπηρεσία για τίτλους παιχνιδιών.

Με βάση 5 διαφορετικές ανώνυμες πηγές ο Alex Heath της Cheddar αναφέρει ότι η Apple ζητάει το πλάνο αυτό με συγκεκριμένους εκδότες παιχνιδιών που θα λάβουν μέρος αρχικά σε αυτή την νέα υπηρεσία.

Για ένα συγκεκριμένο ποσό το μήνα οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά τίτλων παιχνιδιών. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο θα κοστίζει αυτή η συνδρομή και τι είδους παιχνίδια θα αφορά.

The company has also discussed partnering with developers as a publisher, according to two people familiar with the talks, which could signal Apple’s ambition to assume distribution, marketing and other related costs for select games.

Η υπηρεσία αυτή είναι ακόμη στα αρχικά της στάδια και αυτό σημαίνει πως μπορεί η Apple να μην τα λανσάρει και ποτέ. To Mobile gaming αναμένεται πως θα είναι μια βιομηχανία αξίας $100 δις μέχρι το 2021 και αυτό σίγουρα δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία εταιρεία.

Αν η Apple λειτουργήσει τελικά ως εκδότης mobile παιχνιδιών που πωλούνται μέσω συνδρομής τότε θα μπορεί να έχει αποκλειστικότητες σε τίτλους μην ζητώντας μάλιστα την καταβολή του αντίστοιχου μεριδίου επί των πωλήσεων που παρακρατεί από κάθε προγραμματιστή που κάνει διαθέσιμο το παιχνίδι του στο App Store ενώ παράλληλα θα προσφέρει ένα πολύ δελεαστικό πακέτο marketing.