20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Σοβαρό iPhone FaceTime bug | Μπορείτε να ακούσετε αυτόν που καλέσατε χωρίς καν να έχει απαντήσει

    Update: H Apple μέχρι να λύσει το πρόβλημα και για να προστατέψει τους χρήστες από το συγκεκριμένο bug απενεργοποίησε προσωρινά την δυνατότητα ομαδικών κλήσεων μέσω FaceTime.

    Viral έχει γίνει σήμερα σε όλα τα social media και τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης σοβαρότατο bug ασφάλειας και ιδιωτικότητας που προέκυψε κατά την χρήση της εφαρμογής FaceTime του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple. Το σφάλμα σας επιτρέπει να καλέσετε οποιονδήποτε με FaceTime και να ακούσετε αμέσως τον ήχο που προέρχεται από το τηλέφωνό του άλλου ατόμου – προτού το άτομο στην άλλη άκρη αποδεχθεί ή απορρίψει την εισερχόμενη κλήση. Εννοείται πως το άλλο άτομο δεν έχει την παραμικρή ένδειξη ότι τον ακούνε. Η Apple αναφέρει ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού “αργότερα αυτή την εβδομάδα”.

    Πώς προκύπτει τώρα αυτό το bug;

    -Ξεκινήστε μια βίντεο κλήση FaceTime με μια επαφή iPhone.
    -Ενώ η κλήση καλεί, σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Προσθήκη προσώπου.
    -Προσθέστε τον δικό σας αριθμό τηλεφώνου στην οθόνη Add Person.
    -Στη συνέχεια, θα ξεκινήσετε μια κλήση FaceTime ομάδας που συμπεριλαμβάνει τον εαυτό σας και τον ήχο του ατόμου που αρχικά καλέσετε, ακόμη και αν δεν έχει αποδεχτεί ακόμα την κλήση.
    -Η εφαρμογή ουσιαστικά έχει προσθέσει το άλλο άτομο στην ομαδική κλήση ενώ στην συσκευή του ακόμη θα εμφανίζεται το εικονίδιο απάντησης.

    Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ακούσετε ήχο από μεριάς του χρήστη του iPhone, που δέχεται την κλήση, χωρίς να καταλάβει ότι θα μπορούσατε να τον ακούσετε. Μέχρι να επιδιορθώσει η Apple αυτό το τόσο σοβαρό σφάλμα, δεν εγγυάται κανείς πώς μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας από αυτό το κενό ασφαλείας ακόμη και εάν απενεργοποίησετε το FaceTime εντελώς. Υπάρχουν και χειρότερα όμως. Εκτός από την υποκλοπή ήχου μπορεί να γίνει και υποκλοπή βίντεο. Κατά την διάρκεια της κλήσης, εάν αυτός που την δέχεται πατήσει το Power Button, τότε εκτός από ήχο θα αρχίσει να αποστέλνει ζωντανά και βίντεο από το τηλέφωνό του, ενώ στην οθόνη του θα εμφανίζεται μόνο η ένδειξη: Αποδοχή/Απόρριψη. Τα ίδια προβλήματα εμφανίστηκαν και κατά την κλήση μεταξύ ενός iPhone σε ένα Mac.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles