Τα Apple Store από την σύσταση τους αποτελούν έναν πολύ ανοιχτό χώρο που χιλιάδες καταναλωτές βρίσκονται μέσα σε αυτόν καθημερινά. Οι ληστείες δεν είναι ένα τόσο σπάνιο φαινόμενο και σίγουρα ο αριθμός των συμβάντων δεν είναι τόσο μικρός όσο θα ήθελε η Apple, με αποτέλεσμα η εταιρεία να σχεδιάσει ένα νέο σύστημα ασφαλείας το οποίο μάλιστα είναι και ασύρματο.

Το Patently Apple παρουσιάζει σήμερα ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple. Στο δίπλωμα αυτό η εταιρεία περιγράφει ένα νέο σύστημα ασφαλείας εντελώς καινοτόμο που περιλαμβάνει ένα πολλαπλό ασύρματο σύστημα που μπορεί να απενεργοποιήσει μια συσκευή αν αυτή δεν έχει πληρωθεί και απομακρυνθεί από το κατάστημα.

Μόλις η συσκευή απομακρυνθεί από το κατάστημα, ένα μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη την συσκευής ειδοποιώντας τον κάτοχο που θα την έχει στα χέρια του εκείνη την στιγμή πως η συσκευή έχει απενεργοποιηθεί ενώ θα δίνει και οδηγίες για το πως αυτή να επιστραφεί πίσω.

Το σύστημα αυτό έχει ως στόχο να μειωθούν οι κλοπές στα καταστήματα της Apple. Αρχικά αν η συσκευή αναγνωριστεί από το ασύρματο σύστημα ότι πλησιάζει σε μια περίμετρο ασφαλείας ή την ξεπερνά αυτή εντός καταστήματος ένα μήνυμα θα πηγαίνει στην συσκευή του διαχειριστή. Αυτός θα μπορεί να είναι ένας ή και περισσότεροι εργαζόμενοι του καταστήματος που άμεσα θα ειδοποιούνται για μια τέτοια περίεργη συμπεριφορά. Αν τώρα το σύστημα εντοπίσει πως η συσκευή είναι εκτός μιας συγκεκριμένης περιοχής για συγκεκριμένο χρόνο τότε αυτόματα θα απενεργοποιείται.