Η Apple συμφώνησε στο να ειδοποιεί τους iPhone χρήστες αν κάποια iOS αναβάθμιση επηρεάζει την απόδοση της συσκευής

0
791

Μετά από έναν χρόνο από την παραδοχή του υπογχρονισμού κάποιων iPhone που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και η Apple ακόμη αντιμετωπίζει θέματα με εκείνη της την απόφαση να κάνει πιο αργά παλαιότερα μοντέλα συσκευών σε συνδυασμό με την ταλαιπωρημένη μπαταρία τους.

Σήμερα στην Αγγλία είχαμε την ανακοίνωση πως η Apple συμφώνησε να ειδοποιεί τους καταναλωτές αν μελλοντικές iOS αναβαθμίσεις θα επηρεάσουν την απόδοση μιας iPhone συσκευής.

Όπως αναφέρει το CNBC, η UK Competition and Markets Αρχή ξεκίνησε μια έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα στις αρχές του 2018. Αυτή η έρευνα ξεκίνησε μετά την επίσημη παραδοχή της Apple τον Δεκέμβριο του 2017 ότι υπογχρόνιζε παλαιότερα iPhone μοντέλα σε περιπτώσεις που η μπαταρία τους δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Η Αγγλική κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε στο website της πως η Apple και επίσημα συμφώνησε να ειδοποιεί του iOS καταναλωτές στην περίπτωση που στο μέλλον υπάρξει μια παρόμοια κατάσταση.

“Για πλήρη συμμόρφωση με το καταναλωτικό δίκαιο η Apple επίσημα συμφώνησε να βελτιώσει τις πληροφορίες που παρέχει στους χρήστες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας των iPhone τους και την επίπτωση που μπορεί να έχει η διαχείριση αποδόσεων του λογισμικού σε αυτά.”

Από την στιγμή που το παραπάνω θέμα έγινε ευρέος γνωστό η Apple έχει βελτιώσει σημαντικά τα αντίστοιχα εργαλεία για τους καταναλωτές της. Με την κυκλοφορία του iOS 11.3 τον περασμένο Φεβρουάριο η Apple πρόσθεσε νέα διαχειριστικά εργαλεία για την υγεία της μπαταρίας του iPhone και για τον έλεγχο τον αποδόσεων του.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Apple προσέφερε για όλο το 2018 ένα πρόγραμμα με μειωμένο κόστος για την αντικατάσταση μιας μπαταρίας σε παλαιότερα μοντέλα iPhone.

H Apple πιστεύεται πως μέσα από αυτό το πρόγραμμα αντικατέστησε περί τα 11 εκατομμύρια iPhone μπαταρίες σε χρήστες.