Saturday, July 27, 2024

Η Apple παρουσίασε το iPad Mini 6ης γενιάς με Touch ID, USB-C θύρα, 5G, κ.α #AppleEvent

Η Apple σήμερα ανακοίνωσε το 6ης γενιάς iPad mini που φέρνει μια μεγάλη αλλαγή σχεδίασης με μεγαλύτερη οθόνη, ενσωματωμένο Touch ID στο Power κουμπί, βελτιωμένες επιδόσεις, USB-C θύρα και υποστήριξη 5G.

Το νέο iPad mini έρχεται με έναν εντελώς νέο σχεδιασμό με το Home Button στο κάτω μέρος να ανήκει πλέον στο παρελθόν προς χάρη μιας πλήρης οθόνης σχεδίαση στις 8.3 ίντσες. Η οθόνη έχει το χαρακτηριστικό True Tone ενώ προσφέρει 500nits φωτεινότητας και εύρος χρωμάτων.

Στο εσωτερικό του συναντάμε τον A15 Bionic επεξεργαστή που κάνει το νέο iPad mini 40% πιο γρήγορο σε σχέση με τον προκάτοχο του ενώ έχουμε μια αύξηση 80% στις αποδόσεις στον τομέα των γραφικών.

“Το iPad mini λαμβάνει μια μεγάλη αναβάθμιση στις επιδόσεις του χάρη στον νέο A15 Bionic επεξεργαστή δίνοντας του αυτονομία μιας ολόκληρης ημέρας. Ο επεξεργαστής αυτός κάνει το iPad mini να μπορεί με ευκολία να χειριστεί απαιτητικές εργασίες και όχι μόνο από πλούσια σε γραφικά παιχνίδια μέχρι επαγγελματικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές, πιλότοι, γιατροί κ.α”

Το νέο iPad mini επίσης είναι συμβατό με 5G δίκτυα ενώ έρχεται με μια USB-C θύρα που αντικαθιστά την lightning. Όπως και στο iPad Air πέρυσι έτσι και εδώ το Touch ID πλέον έχει ενσωματωθεί στο Power κουμπί της συσκευής.

Στο εμπρόσθιο μέρος έχουμε μια Ultra Wide κάμερα με έναν αισθητήρα στα 12MP που φέρνει το Center Stage χαρακτηριστικό του iPad Pro. Η πίσω κάμερα επίσης έχει έναν 12MP αισθητήρα με Focus Pixels.

Το νέο iPad mini είναι συμβατό με το 2ης γενιάς Apple Pencil και η τιμή του ξεκινάει από τα $499. Θα είναι διαθέσιμο για προ παραγγελία από σήμερα με τις πρώτες αποστολές να γίνονται την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.