Στο event του Σεπτεμβρίου σήμερα η Apple και επίσημα ανακοίνωσε τον διάδοχο του iPhone XR. Το νέο iPhone 11 έχει ως ένα μεγάλο χαρακτηριστικό το διπλό σύστημα φακών στο πίσω μέρος του.

Η κάμερα του πλέον περιλαμβάνει έναν wide και ένα ultra wide φακό αντί για έναν telephoto που πολλοί υπολόγιζαν πριν ανακοινωθεί με τον κάθε φακό να είναι στα 12 MP. Οι χρήστες λοιπόν έχουν την δυνατότητα να κάνουν παραμετροποίηση στις λήψεις τους την ίδια στιγμή. Επίσης υπάρχει ένα νέο night mode το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα και δίνει φωτεινότητα στις φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενώ παράλληλα έχουμε και επόμενης γενιάς Smart HDR.

Το QuickTake είναι ένα νέο βίντεο χαρακτηριστικό που κάνει ακόμη ευκολότερη την λήψη φωτογραφιών πατώντας παρατεταμένα το κουμπί της κάμερας. Το βίντεο είναι ποιότητα 4K στα 60 fps καθώς επίσης έχουμε τα χαρακτηριστικά slo-mo και time lapse.

H εμπρόσθια κάμερα έχει αναβαθμιστεί στα 12 MP με μια ευρυγώνια υποστήριξη λήψεων selfies. Επίσης μπορεί να κάνει καταγραφή 4K βίντεο στα 60 fps και να δώσει και slow mo βίντεο.

Στο θέμα των χρωμάτων το iPhone 11 έρχεται σε 6 χρωματισμούς συμπεριλαμβανομένων των black, white, red, purple, green, και yellow. Το iPhone 11 έχει ένα νέο τελείωμα στο αλουμίνιο του με την Apple να λέει πως είναι πιο ανθεκτικό από ποτέ.

Επίσης η συσκευή υποστηρίζει Dolby Vision audio.

Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ο νέος A13 Bionic επεξεργαστής για τον οποίο η Apple αναφέρει πως είναι ο γρηγορότερος επεξεργαστής που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά σε μια mobile συσκευή. Στο θέμα της αυτονομίας η συσκευή έχει 1 ώρα μεγαλύτερη αυτονομία από το iPhone XS.

H τιμή εκκίνησης της συσκευής είναι στα $699, δηλαδή κατά $50 πιο οικονομικό από το iPhone XR.