Η Apple κατάφερε να ενσωματώσει στο δυναμικό της έναν από τους κορυφαίους μηχανικούς τεχνητής νοημοσύνης της Google σε μια προσπάθεια της να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την AI ομάδα της.

Η Apple λοιπόν πολύ πρόσφατα προσέλαβε τον Ian Goodfellow ο οποίος θα ενσωματωθεί ως Director των ειδικών Projects της εταιρείας στον τομέα της μηχανικής μάθησης, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει ο ίδιος στο προφίλ του στο LinkedIn.

Ο Goodfellow είναι ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και θεωρείται ο πατέρας των general adversarial networks ή αλλιώς γνωστά και ως GANs. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ψευδών ειδήσεων μέσω της μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Goodfellow στην Google δούλευε πάνω στο OpenAI ενώ στην Apple θα έχει την θέση του Director στην μηχανική μάθηση σε ειδικά projects της εταιρείας.

Η Google επιβεβαίωσε ότι ο Goodfellow αποχώρησε από την εταιρεία με την Apple να μην κάνει κάποιο σχόλιο για αυτή την νέα σημαντική και μεγάλη προσθήκη στην ομάδα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Goodfellow θα συνεργαστεί με έναν ακόμη πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Google, τον ελληνικής καταγωγής John Giannandrea ο οποίος αυτή την στιγμή έχει την θέση του αντιπροέδρου στην Αππλε στον τομέα της μηχανικής μάθησης και στρατηγικής πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη.