Η Apple έπιασε στην κορυφή την Samsung στην παγκόσμια κατάταξη smartphones

0
299

iPhone-6-display-color

Με τις τεράστιες πωλήσεις που σημειώσαν τα iPhones το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο η Apple πλέον έπιασε την κορυφή την Samsung για το τίτλο του πρώτου κατασκευαστή smartphones στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις που παρουσίασε το Bloomberg και οι δύο εταιρείες πούλησαν 74.5 εκατομμύρια smartphones το τελευταίο τρίμηνο.

Επίσης και οι δύο είχαν το ίδιο ποσοστό μεριδίου στην παγκόσμια αγορά, ποσοστό που ανέρχεται στα 19.6%. Πιο κάτω συναντούμε την Motorola με ένα 6.5% και την Huawei με ένα 5.7%. Η Motorola και η Huawei συνολικά πούλησαν 24 εκατομμύρια smartphones.

Τα Windows Phone, η BlackBerry και μερικές ακόμη εκατοντάδες άλλες εταιρείες μπήκαν στην κατηγορία “Λοιπές” που συνολικά καταλαμβάνει το 40.6 της αγοράς με 128 εκατομμύρια συσκευές.

Συνολικά είχαμε το τελευταίο τρίμηνο μια αύξηση στις πωλήσεις smartphones που άγγιξαν το εντυπωσιακό των 380.1 εκατομμύριων συσκευών και έτσι το 2014 έκλεισε με τον εντυπωσιακό αριθμό των πωλήσεων των 1.3 δις smartphones παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Apple παρουσιάζει κάθε τρίμηνο τις πωλήσεις των iPhone της σε αντίθεση με την Samsung που επίσημα δεν αναφέρει κάτι από το 2011 και μετά επικαλούμενη λόγους ανταγωνισμού. Έτσι λοιπόν κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια τις πωλήσεις smartphones του Κορεατικού κολοσσού και όλες οι αναλύσεις σε ότι αφορά την εταιρεία έχουν και μια δεδομένη απόκλιση.

Επίσης η Samsung για το 2014 έριξε στην αγορά πάνω από 10 νέες συσκευές σε διαφορετικές τιμές την στιγμή που η Apple την κοιτάει στα ίσα με μόνο 4 βασικά μοντέλα: το iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Σχολιασμός στο φόρουμ