21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple ένα πιθανό όνομα πίσω από την αγορά του Boeing internet δορυφόρου

    boeing

    Σύμφωνα με το Reuters η Apple είναι μέσα στις τεχνολογικές εταιρείες με τις οποίες η Boeing προσπαθεί να κλείσει συμφωνία για την δημιουργία ενός δορυφόρου τηλεπικοινωνιών.

    Ο Jim Simpson αντιπρόεδρος της Boeing δεν ανέφερε ποιες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες είναι υπό συζήτηση για μια τέτοια συμφωνία και το μόνο που ανέφερε ήταν πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον μιας και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να διευρύνουν την διάδοση του Internet παγκοσμίως.

    Το Reuters υποστηρίζει πως εκτός από την Apple άλλες εταιρείες που πιθανόν να προσπαθούν να συνάψουν μια τέτοια συμφωνία είναι η Google, Amazon και η Facebook.

    O Simpson υποστηρίζει πως οι εταιρείες θέλουν το δορυφόρο ώστε να δώσουν πρόσβαση σε Internet στο άλλο 70% της γης που δεν έχει κάτι που θα δημιουργήσει νέους καταναλωτές στους οποίους θα μπορούν να πουλάνε τα προϊόντα τους.

    Το μια εταιρεία τεχνολογίας από μόνη της να δημιουργήσει ένα δορυφόρο είναι κάτι αρκετά δύσκολο κυρίως λόγω του κόστους και της τεχνογνωσίας. Μια συμφωνία όμως με την Boeing είναι ιδανικό σενάριο έτσι ώστε να αποφευχθούν λάθη αλλά και να μειωθεί το κόστος.

    Η Google ήδη έχει επενδύσει $1 δις στο πρόγραμμα SpaceX ενώ ο Elon Musk δήλωσε πως σχεδιάζει ένα σύστημα 4.000 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά πάνω από την γη που θα προσφέρουν Internet παγκοσμίως.

    Μια κίνηση αντίστοιχη για την Apple θα ήταν ένα μεγάλο βήμα και σίγουρα προσοδοφόρο σε βάθος χρόνου μιας και η εταιρεία θέλει να προωθήσει όσο καλύτερα γίνεται τις Internet υπηρεσίες της όπως τα iCloud, iTunes και App Store.

    Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει το πόσο συμφωνίας με την Boeing ή το πότε θα ανακοινωθεί η συνεργασία και το όνομα του τεχνολογικού κολοσσού πίσω από αυτήν.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles