22.3 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Η αποκλειστικότητα των τίτλων της Apple Arcade υπηρεσίας σημαίνει όχι στην διάθεση των παιχνιδιών αυτών στο Android

    Με την Apple Arcade συνδρομητική υπηρεσία να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της και στην χώρα μας αργότερα μέσα στον μήνα πολλοί πλέον έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις για αυτή. $4.99 η συνδρομή το μήνα και με 1 μήνα δωρεάν δοκιμή σίγουρα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών. Το σημαντικότερο όμως σημείο είναι ίσως αυτό περί αποκλειστικότητας των gaming τίτλων της υπηρεσίας αυτής και τι πραγματικά σημαίνει αυτό.

    Η Apple Arcade λοιπόν υπηρεσία θα δώσει πρόσβαση σε περισσότερους από 100+ τίτλους παιχνιδιών που δεν θα έχουν καμία αγορά εντός του τίτλου ή in-app διαφημίσεις. Ο χρήστης θα μπορεί να παίζει τόσο οnline όσο και offline τίτλους παιχνιδιών που θα είναι διαθέσιμα σε iPhone, iPad, Apple TV, και Mac. Με το Family Sharing, της Apple επίσης σημαίνει πως 6 χρήστες θα μπορούν παίζουν με μόνο $4.99. Η Apple θα προσθέτει νέους τίτλους παιχνιδιών στην βιβλιοθήκη της Arcade υπηρεσίας κάθε μήνα.

    Η εταιρεία επίσης ανέφερε πως οι τίτλοι των παιχνιδιών αυτοί θα είναι αποκλειστικοί στο Arcade. Αυτό δημιούργησε μια σύγχυση ειδικά μιας και πολλά από τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες πλατφόρμες όπως στο PC ή σε κονσόλες.

    Ο όρος αποκλειστικό λοιπόν στην Apple Arcade υπηρεσία σημαίνει πως ένα τίτλος παιχνιδιού θα είναι mobile αποκλειστικός και δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει σε κάποια άλλη mobile πλατφόρμα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι τίτλοι αυτοί παιχνιδιών δεν θα γίνουν ποτέ διαθέσιμοι στο Android.

    Οι κονσόλες όμως δεν θεωρούνται mobile στο λεξιλόγιο της Apple. Έτσι Arcade τίτλοι θα κάνουν επίσημο λανσάρισμα στο Nintendo Switch για παράδειγμα αν και τεχνικά ειδικά αυτή η κονσόλα μπορεί να θεωρηθεί πως έχει χαρακτηριστικά μιας mobile πλατφόρμας.

    Ο άλλος περιορισμός της Apple στους προγραμματιστές και στούντιο αυτών των τίτλων που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην Apple Arcade υπηρεσία που θα λανσαριστεί παγκόσμια την άλλη εβδομάδα είναι πως οι τίτλοι αυτοί δεν μπορούν να εμφανιστούν σε κάποια άλλη συνδρομητική υπηρεσία. Αυτό σημαίνει πως οι τίτλοι αυτοί δεν θα εμφανιστούν στην κανονικές App Store ενότητες στην κατηγορία των παιχνιδιών.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles