14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ευκολότερη μεταφορά iOS και Android εφαρμογών στα Windows 10

    Windows-10-1

    Υπήρχε εδώ και καιρό μια έντονη φημολογία και τελικά η Microsoft επιβεβαίωσε πως θα προσφέρει έναν τρόπο στους Android και iOS προγραμματιστές εφαρμογών έτσι ώστε να κάνουν port – μεταφορά των τίτλων τους στα Windows 10.

    H εταιρεία λοιπόν θα προσφέρει δύο development kits μια για το Android και μια για το iOS έτσι ώστε η μεταφορά του κώδικα τον προγραμματιστών να γίνεται εύκολα και γρήγορα. Επίσης θα προσφέρει και ένα σετ με παρόμοια APIs που θα μιμούνται τις αντίστοιχες πλατφόρμες έτσι ώστε να βοηθήσει περισσότερο τους προγραμματιστές.

    Εν κατακλείδι οι Android προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν Java και C++ κώδικα στα Windows 10, ενώ οι ios προγραμματιστές  Objective-C κώδικα.

    Η Microsoft ήδη έχει βρει κάποιες εταιρείες για τα πρώτα δοκιμαστικά αυτής της προσπάθειας και για παράδειγμα η τωρινή έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού Candy Crush Saga για τα WIndows Phone είναι ουσιαστικά μεταφορά της αντίστοιχης iOS έκδοσης με ελάχιστες μετατροπές και παραμετροποιήσεις.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles