13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Διαβάστε αποκαλυπτικές ιστορίες από πρώην εργαζομένους της Apple

    apple-store-staff

    Πολλοί ίσως από εσάς φαντάζεστε πως αν δουλέψετε σε ένα Apple Store τότε θα τα δείτε όλα. Μια συνέντευξη του Thrillist με 3 ανωνύμους πρώην εργαζομένους της Apple επιβεβαιώνει το παραπάνω με τον καλύτερο τρόπο.

    Αρχικά έχουμε τους ίδιους τους χρήστες που πάνε με το Mac τους για επιδιόρθωση σε ένα Apple Store.

    “Πραγματικά δεν φαντάζεστε τι εμφανίζεται από τα Mac των χρηστών όταν κάνουμε μεταφορά δεδομένων. Όταν οι φωτογραφίες των χρηστών εισάγονται στο iPhoto έχουμε γρήγορες εικόνες από την μεταφορά αυτή. Πάρα πολλές φωτογραφίες είναι το λιγότερο ιδιαίτερες και πολλές φορές πιπεράτες σε μεγάλο βαθμό. Κάποιες από αυτές δύσκολα μπορεί να ξεχάσει πως είδε κάποιος”

    Screen Shot 2016-08-01 at 22.00.00

    Πόσο μακριά φτάνει η μυστικοπάθεια της Apple;

    “Θυμάμαι όταν το iPhone 5 κυκλοφόρησε στην αγορά. Παραλάβαμε μερικά κιβώτια με τα νέα τότε Lightning καλώδια πριν την επίσημη ανακοίνωση της συσκευής. Κάτι τόσο απλό όπως ο σχεδιασμός των καλωδίων ήταν ένα μεγάλο μυστικό για Apple. Έτσι μας τα στείλανε μεταμφιεσμένα μέσα σε ένα mock up κουτί που έμοιαζε να περιλαμβάνει τα παλαιότερα 30-pin καλώδια. Όταν τελικά ανακοινώθηκε η συσκευή μας έδωσε ακριβής οδηγίες για το πως να αφαιρέσουμε αυτά τα mock up κουτιά για να εμφανιστεί από μέσα το νέο καλώδιο”

    Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να ζητήσει πλήρη αντικατάσταση σε ένα Apple Store; 

    “Υπήρχαν περιπτώσεις που κάποιος μπορούσε να πάρει μια τελείως νέα συσκευή αν και εφόσον παρουσίαζε το πρόβλημα του με τον σωστό τρόπο. Για παράδειγμα το iPhone 6 είχε ένα πρόβλημα με την κάμερα και μια προστασία που σιγά σιγά πλησίαζε τον φακό της. Ήταν κάτι που δεν γινόταν άμεσα αλλά ήθελε πολύ καιρό αλλά όταν τελικά έμπαινε μπροστά στον φακό τότε οι φωτογραφίες παρουσιάζαν πρόβλημα. Αν λοιπόν είχατε ένα σπασμένο iPhone και ερχόσασταν να μας πείτε πως σας έπεσε και έσπασε τότε σίγουρα θα πληρώνατε το κόστος αντικατάστασης. Αν όμως φέρνατε την ίδια συσκευή και μας αναφέρατε πως παρατηρήσατε το παραπάνω πρόβλημα τότε θα σας γινόταν μια δωρεάν αντικατάσταση. Δεν την κάναμε για την σπασμένη συσκευή αλλά για το πρόβλημα της κάμερας που ξέραμε ότι ήταν κάτι που είχε βάση και δεν ήταν υπαιτιότητα του χρήστη.”

    Ο χειρότερος πελάτης

    Screen Shot 2016-08-01 at 22.00.39

    “Ο χειρότερος πελάτης που εξυπηρέτησα ήταν κάποιος που μου έφερε ένα παραμορφωμένο iPhone και μου τόνισε πως σταμάτησε αυτό να δουλεύει. Ευγενικά τον ρώτησα τι είχε συμβεί. Μου εξήγησε πως μιλούσε με κάποιον όταν ξαφνικά η συσκευή έγινε πολύ ζεστή και άρχισε να καίει το χέρι του και έτσι άμεσα το έριξε κάτω πριν αυτό πάρει φωτιά. Παρέλαβα την συσκευή και στο Genius Room το ανοίξαμε με προσοχή. Ήταν ξεκάθαρο πως είχε πάρει κάποιο υγρό εσωτερικά του και έτσι γύρισα πίσω να του το αναφέρω. Η απάντηση του ήταν πως ναι αφού πήρε φωτιά το έριξε σε ένα νεροχύτη και άνοιξε την βρύση και το ξέπλυνε. Είμαστα σχεδόν σίγουροι πως αυτό που τελικά είχε κάνει ήταν πως είχε ρίξει την συσκευή στο νερό και μετά βλακωδώς για να διορθώσει αυτή την ζημία είχε βάλει την συσκευή μέσα σε έναν φούρνο μικροκυμάτων για να την στεγνώσει!!”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles