23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Γιατί και πως να ενεργοποιήσετε το WiFi Assist

    Ίσως είναι ένα από τα πιο κρυμμένα μυστικά του νέου iOS 9 αλλά το WiFi Assist έχει την δυνατότητα να είναι από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του. Μπορεί να έχετε ήδη επωφεληθεί από την παρουσία του, αλλά οι πιθανότητες είναι να μην ξέρετε καν ότι υπάρχει.

    Για όσους λοιπόν δεν γνωρίζουν τι κάνει, το WiFi Assist ήρθε να λύσει ένα από τα παλαιότερα προβλήματα του iOS, το οποίο ανάγκαζε τα iPhones να παραμένουν “κλειδωμένα” σε wifi σύνδεση ακόμα κι όταν αυτή ήταν πολύ αργή και κακής ποιότητας. Η λογική λέει ότι θα έπρεπε το iPhone να αντιλαμβάνεται αν η wifi σύνδεση είναι “κακή” και να κάνει αυτόματη μετάβαση σε 3G ή 4G κάτι το οποίο δεν συνέβαινε στις προηγούμενες εκδόσεις iOS.

    wifi-iphone-main

     

    Με το WiFi Assist , το iOS 9 κλείνει την σύνδεση wifi πολύ γρήγορα και μεταβαίνει σε 3G όταν αντιληφθεί ότι η σύνδεση είναι είτε αργή είτε το wifi σήμα είναι ασθενές σε βαθμό που γίνεται δύσχρηστο. Λειτουργεί έναν αυτόματο μαγικό τρόπο και πλέον δεν χρειάζεται να κάνετε μόνοι σας τις αλλαγές!

    Είναι ένα χαρακτηριστικό που έπρεπε να υπάρχει εδώ και καιρό στο iOS και επιτέλους είμαστε χαρούμενοι που ήρθε.

    Για να το ενεργοποιήσετε πηγαίνετε Ρυθμίσεις–> Δεδομένα–> και στο τέλος κάτω θα βρείτε την Βοήθεια Wi-Fi. Ενεργοποιήστε τον διακόπτη και είστε έτοιμοι!

    2015-09-19 12.53.47

    σχολιασμός στο φόρουμ

     

     

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles