16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Αύξηση 20% στον όγκο των ανέπαφων συναλλαγών στην Ελλάδα σε ένα χρόνο

    Έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο πληρωμών βλέπουν οι Έλληνες καταναλωτές στις ανέπαφες συναλλαγές. Σε λιγότερο από ένα χρόνο από τη στιγμή που τα όρια ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών με Visa αυξήθηκε κατά 20% σε ετήσια βάση σύμφωνα και με δημοσίευμα του SEPE.

    1 δισεκατομμύριο επιπλέον ανέπαφες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με Visa μέσα σε λιγότερο από ένα έτοςΠανευρωπαϊκά, το ίδιο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 1 δισεκατομμύριο επιπλέον ανέπαφες συναλλαγές με Visa. Το ορόσημο αυτό επιτεύχθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο, καθώς τα όρια ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκαν σε 29 χώρες της Ευρώπης, ως απάντηση στην πανδημία του Covid-19.

    Η αυξανόμενη ζήτηση για ανέπαφες συναλλαγές είναι εμφανής σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πάνω από το 80% των πληρωμών Visa στο κατάστημα να είναι γίνονται, πλέον, ανέπαφα. Από το 1 δισεκατομμύριο συναλλαγές, 400 εκατομμύρια πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη, δεδομένης της ανακοίνωσης ότι το ανώτατο όριο για ανέπαφες συναλλαγές στη χώρα θα αυξηθεί στις 100 λίρες.

    “Οι ανέπαφες συναλλαγές παραμένουν ένας από τους πιο ασφαλείς και εύκολους τρόπους για αγορές με Visa, μετά και την αύξηση του ορίου πέρυσι, που φτάνει σε ορισμένες χώρες έως και 50%, καθώς και την ανακοίνωση ότι το ανώτατο όριο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί στις 100 λίρες”, αναφέρει η Visa.

    Το μέλλον

    Η στροφή προς τις ανέπαφες συναλλαγές κάθε άλλο παρά συγκυριακή δείχνει να είναι. “Η αύξηση των ανέπαφων πληρωμών αποτελεί βασική τάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς είναι πλέον όχι μόνο ευκολία, αλλά και ανάγκη τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους εμπόρους λιανικής πώλησης”, αναφέρει η Visa. Η έρευνα της εταιρείας δείχνει ότι τα δύο τρίτα (65%) των καταναλωτών, παγκοσμίως, επιθυμούν  να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές με τη συχνότητα που το κάνουν σήμερα ή ακόμα περισσότερο.

    Σε άνοδο το ecommerce

    Η δημοτικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνεται, επίσης, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πάνω από 15 χώρες παρουσιάζουν 40% ή υψηλότερη αύξηση στις συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου τον Δεκέμβριο του 2020, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στην Ελλάδα, οι συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 90% στο ίδιο διάστημα.

    “Με πολλές επιχειρήσεις να λειτουργούν υπό περιορισμούς και να προσπαθούν να συμβαδίσουν με την αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών, οι έμποροι ενεργοποιούνται όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο και αγκαλιάζουν τις ψηφιακές και ανέπαφες πληρωμές”, σημειώνει η Visa. “Οι ανέπαφες πληρωμές είναι δημοφιλείς, επειδή συνδυάζουν την ταχύτητα και την ευκολία με την ασφάλεια. Πράγματι, οι κάρτες, που προσφέρουν τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών, έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά απάτης μεταξύ όλων των μεθόδων πληρωμής, ενώ στις χώρες, όπου οι ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιούνται ευρέως, η απάτη στο σημείο πώλησης παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα”, υπογραμμίζει η κυρία Ανδριάνα Παππά, Επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.