16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ένταση ξέσπασε στην jailbreak σκηνή μετά την αποκάλυψη πως exploit των Evad3rs κλάπηκε

    i0n1c-interview

    Ο Stefan Esser, είναι ένας security researcher γνωστός στην jailbreak σκηνή με το όνομα  i0n1c. Ο συγκεκριμένος λοιπόν hacker που έχει στο βιογραφικό του το untethered jailbreak του iOS 4.3.2 και επίσης έχει κάνει jailbreak το iPad 3 στο iOS 5.1 με τις δηλώσεις του χθες αναστάτωσε την jailbreak σκηνή.

    Όλα ξεκίνησαν από μια σειρά  tweets του που υποστήριζαν πως κάποιος πολύ κοντά στην ομάδα των Evad3rs έκλεψε ένα νέο τους exploit και το πούλησε σε μια ιδιωτική εταιρεία.

    Ο Esser λοιπόν έγραψε αρχικά “Όπως όλα δείχνουν κάποιος κοντά στην ομάδα των Evad3rs τους έκλεψε ένα jailbreak και το πούλησε σε ιδιωτική εταιρεία”

    Το iDesign Times επικοινώνησε μετέπειτα άμεσα με τους Evad3rs για να πάρει μια απάντηση και ο pod2g είπε ¨Αυτά είναι τελείως βλακείες, συνεχίζουμε την εξέλιξη του jailbreak αλλά αργά”Ο Esser απάντησε ξανά λέγοντας “LOL ένα site που ειδικεύεται στον τομέα του jailbreak  ρώτησε τους Evad3rs αν κάποιος έκλεψε το jailbreak τους και αυτοί είπαν άμεσα όχι. Πως μπορούν να γνωρίζουν αν κάποιος αντέγραψε το jailbreak τους; ”

    “Ο μόνος τρόπος για  γνωρίζουν οι Evad3rs και να είναι τόσο σίγουροι πως κανένας δεν τους έκλεψε κάποιο jailbreak exploit είναι αν δεν είχαν τίποτα να τους κλέψουν”

    “Επίσης να τονίσω πως είπα κάποιος κοντά στην ομάδα των Evad3rs το έκλεψε και δεν είπα ποτέ πως ήταν ο κλέφτης μέλος των Evad3rs”

    Ακόμη λοιπόν και αν κάποιος έκλεψε κάποιο ή κάποια exploit από τους Evad3rs και τα πούλησε σε κάποια ιδιωτική εταιρεία είναι σχεδόν απίθανο αυτή να το μοιραστεί με την Apple. To πρόβλημα είναι πως αν εμφανιστεί μια συσκευή jailbreak από το πουθενά η Apple θα βιαστεί να κλείσει τα νέα exploits πριν προλάβουν οι Evad3rs να δώσουν σε κυκλοφορία το δικό τους jailbreak εργαλείο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles