Μέσα στις Ρυθμίσεις του iOS 13 βρίσκεται πλέον ένας διακόπτης που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ονομάζεται “Silence Unknown Callers” και φαίνεται πως κάνει αυτό που ακριβώς περιγράφει.

Μόλις ο χρήστης το ενεργοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό οι κλήσεις που θα λαμβάνει και οι οποίες δεν θα προέρχονται από κάποιο αριθμό που βρίσκεται στην λίστα των επαφών του αυτόματα θα πηγαίνουν στο voicemail – τηλεφωνητή.

Το Macrumors αναφέρει πως το χαρακτηριστικό αυτό λειτουργεί άψογα και έτσι όταν η συσκευή δεχθεί κλήση από άγνωστο αριθμό τότε αυτή δεν κουδουνίζει καθόλου και η κλήση προωθείται απευθείας στο voicemail.

Η λύση είναι απλή και χρηστική για να είστε σίγουροι πως δεν θα δεχτείτε κάποια spam κλήση. Να τονίσουμε βέβαια πως ως χαρακτηριστικό δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις spam κλήσεις επακριβώς μπλοκάροντας και προωθώντας στο voicemail στην ουσία όλες τις κλήσεις που θα λάβετε από αριθμούς που δεν είναι στις επαφές σας.

Με βάση το παραπάνω λοιπόν δεν είναι η ιδανική λύση για τις spam κλήσεις αλλά σίγουρα θα βοηθήσει τους χρήστες που δέχονται τέτοιου είδους επικοινωνία καθημερινά στο κινητό τους.